Batouwe koopt De Kooi

Samen sterk!
Dát is het plan!

BATOUWE KOOPT DE KOOI...

Batouwe Basketball ‘koopt’ De Kooi! Maar dat kunnen we natuurlijk niet alleen! Daarvoor hebben we JOUW hulp nodig!

De eigenaar van De Kooi wil de sporthal verkopen! En dat betekent dat wij onze thuisbasis gaan verliezen! Dat willen we natuurlijk niet laten gebeuren! Daarom hebben we het ambitieuze plan gemaakt om zélf De Kooi te kopen, zodat we komende seizoen en alle seizoenen daarna weer lekker kunnen basketballen in Bemmel! 

Het college van Burgemeester Wethouders van de Gemeente Lingewaard steunt ons plan om De Kooi te kopen. Zij vinden het vooral belangrijk dat onze leden, familie, vrienden, kennissen en sponsors stukjes van De Kooi kopen zodat we daarmee laten zien hoe Batouwe leeft!

Dit is erg belangrijk, want om De Kooi te kunnen kopen, hebben we naast de verkoop van stukjes Kooi ook een Maatschappelijke Financiering nodig. Deze financiering heeft een lage rente en kan met de hulp van de gemeente geregeld worden. De gemeente zal dan garant staan voor ons. Het college heeft wel enkele voorwaarden voor hun steun. Zo moeten Batouwe Basketball (en United Basketball) zelf hun best doen om zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen.

En daar hebben wij jullie steun bij nodig!

Steun ons!

Meer info? Lees verder op deze pagina

Batouwe koopt De Kooi
€ 299.848 / € 500.000

Hoe gaan we dit doen?

Iedereen kan een stukje van De Kooi kopen voor €250*. Je krijgt dan een certificaat en verschillende voordelen, zoals tickets voor een thuiswedstrijd van QSTA United en een maand gratis fitness! Hoe meer certificaten je koopt, hoe meer voordelen je krijgt. Bij 20 certificaten krijg je zelfs een VIP-ticket voor alle QSTA United thuiswedstrijden en 10x personal training!

Als de aankoop van een certificaat niet binnen jouw mogelijkheden ligt, kun jij ook bijdragen door middel van een donatie. Elke bijdrage, groot of klein, maakt een verschil.

Naast de verkoop van certificaten gaan we ook verschillende inzamelacties organiseren om extra geld op te halen. Denk aan flessenacties en sponsorlopen; activiteiten die snel geld opleveren en leuk zijn om te doen.

Wil meer weten, heb je een vraag of wil meer info over andere vormen van financiële steun of sponsoring neem dan contact met ons op via secretariaat@batouwebasketball.nl

*Mocht het ons niet lukken om ‘De Kooi’ te kopen, dan krijg je als certificaathouder je geld volledig terug.

Steun ons met een stukje Kooi, koop je hier certificaten

 

1 CERTIFICAAT

jaarlijks voordeel:
–  1 ticket voor een QSTA United thuiswedstrijd
– een maand lang onbeperkt fitness voor 1 persoon
– plek op de Wall of Fame

2 CERTIFICATEN

jaarlijks voordeel: 
– 2 tickets voor een QSTA United thuiswedstrijd
– een maand lang onbeperkt fitness voor 2 personen
– plek op de Wall of Fame

4 CERTIFICATEN

jaarlijks voordeel: 
– 4 tickets voor een QSTA United thuiswedstrijd
– een half jaar lang onbeperkt fitness voor 1 persoon
– plek op de Wall of Fame

10 CERTIFICATEN

jaarlijks voordeel: 
– 4 tickets voor een QSTA United thuiswedstrijd
– een jaar lang onbeperkt fitness voor 1 persoon
– een uniek basketbal tenue
– plek op de Wall of Fame

20 CERTIFICATEN

jaarlijks voordeel: 
– 2 VIP tickets voor alle QSTA United thuiswedstrijden
– een jaar lang onbeperkt fitness voor 1 persoon
– 10 x personal training 
– een uniek basketbal tenue
– plek op de Wall of Fame

100+ CERTIFICATEN

jaarlijks voordeel: 
– 4 VIP tickets voor alle QSTA United thuiswedstrijden
– een jaar lang onbeperkt fitness voor 1 persoon
– 3 maand personal training
– een uniek basketbal tenue
– gouden plaat op de Wall of Fame

*Bovenstaande is nog niet definitief, voordelen worden per jaar bepaald 

Handmatig overschrijven?

Wil je liever niet via iDEAL betalen maar via een overschrijving? Gebruik dan onderstaand rekeningnummer onder vermelding van “Batouwe certificaten De Kooi”.

Bankrekeningnummer Batouwe Basketball
NL 53 RABO 0105739383

 

Ik wil certificaten kopen

Een certificaat heeft een waarde van €250. Ieder certificaat is waardevast en overdraagbaar.

De certificaten zijn verkrijgbaar in verschillende pakketten, van 1 tot 100+ stuks. Hoe meer certificaten hoe meer voordeel je krijgt in De Kooi!

Batouwe koopt De Kooi
€ 53.098 / € 500.000
Totaal € -


*Mocht het ons niet lukken om ‘De Kooi’ te kopen, dan krijg je als certificaathouder je geld volledig terug.

 

Steun ons in de aankoop van De Kooi met een donatie

Ik wil een donatie doen

Batouwe koopt De Kooi
€ 53.098 / € 500.000
Totaal: € -


Als de aankoop van een certificaat niet binnen jouw mogelijkheden ligt, kun jij ook bijdragen door middel van een donatie. Elke bijdrage, groot of klein, maakt een verschil.

Iedereen die een bijdrage doet, in welke vorm dan ook is uiteraard van harte welkom op onze feestelijke heropening!

Mocht het ons niet lukken om ‘De Kooi’ te kopen, dan komen de donaties volledig ten goede aan de clubkas van Batouwe Basketball. Deze zullen we ook dan hard nodig hebben voor het huren van alternatieve locaties. 

Vraag en antwoord

Wie gaat de exploitatie doen?

Dat is nog niet bekend. Of wij pakken dat zelf op of wij besteden het uit.

Zijn de andere verenigingen die ook ruimte in De Kooi huren gevraagd mee te doen (judo/tafeltennis)?

Daar is inderdaad over nagedacht, op dit moment nog niet gevraagd, maar gaan we zeker nog doen!

Wat houdt garant staan van Gemeente Lingewaard in?

Als de stichting die eigenaar is van De Kooi niet aan haar betalingsverplichting kan voldoen, springt de gemeente financieel bij.

Wat wil de gemeente voor het garant staan terug hebben?

Niets. Gemeente Lingewaard vindt het een goed plan dat wij zelf de Kooi in bezit willen hebben. Zo lossen wij ook hun capaciteitsprobleem op. Jeroen Guldemond (voorzitter) en Hans Epema (Penningmeester) zijn bijna wekelijks in gesprek met wethouder Aart Slob en ambtenaar Roland de Ruig om te bekijken op welke wijze de Gemeente Lingewaard ons kan helpen in het realiseren van onze doelen.

Hoe lang hebben we de tijd om het streefbedrag te halen?

Hoe lang hebben we de tijd?

Antwoord: op 4 juli 2024 moeten wij al het voorwerk (cijfers, maatschappelijke financiering en zoveel mogelijk eigen geld) hebben uitgevoerd en aanbieden aan de gemeente, zodat in de week van 8 juli het college van B&W de borgstelling aan de raad kan voorstellen

Wat gebeurt er als ik €250 of meer investeer en het gaat onverhoopt niet lukken?

Dan krijg je 100% je geld terug. Alles wordt geparkeerd op een bankrekening en blijft daar staan. De financiële commissie – met als voorzitter Natasja Schreuder, directeur Rabobank Veghel – controleert dit doorlopend.

Wat is het verschil tussen aandelen en certificaten?

De stichting neemt de aandelen van de BV over en geeft certificaten van aandelen uit. Diegene die 1 of meerdere certificaten van aandelen koopt heeft geen aandelen in bezit, maar is door de certificaten wel eigenaar van een deel van de BV. Hij heeft geen stemrecht, maar deelt verder wel mee in alle voordelen van de BV.

Kan er onderhandeld worden over de aankoopprijs? Is er een bouwkundig onderzoek gedaan en wat gebeurt er met de huidige huurcontracten?

Het is de bedoeling 5+5 jaar af te spreken met alle huurders. De prijs van De Kooi staat vast. Deze is grotendeels bepaald door het “bod van de padelclub”. Bestaand bouwkundig onderzoek of nog uit te voeren onderzoek moet bepalen welk (achterstallig) onderhoud moet worden gepleegd én welke urgentie er is. Het beschikbare resultaat en mogelijke subsidies moet een budget van ongeveer 175.000 euro per jaar geven om onderhoud te kunnen betalen.

Als je zo’n bedrag uitgeeft wil je toch ook weten wat het waard is? Wat is de staat van het pand?

Zeker is het nodig om de waarde en de huidige staat van het pand te weten. Daarom hebben wij gegevens opgevraagd bij de eigenaar en zullen wij vooraf een plan maken om alle nodige werkzaamheden te kunnen uitvoeren. Wij willen in de Kooi blijven. Als stichting kunnen wij ook meer geld per jaar overhouden, bijdragen van fondsen en subsidies (aan)vragen.

Gemeente wil niet kopen i.v.m. commerciële activiteiten en/of staat van pand? Wat moet er als eerste vervangen worden?

Doordat er commerciële activiteiten in De Kooi zijn wil de gemeente niet aankopen, en past deze locatie ivm duurzaamheid ook niet in het het beleid van de gemeente. Kijken we naar de status zoals we met het blote oog kunnen beoordelen is de staat van de elektriciteit een flink aandachtspunt.

Hoe krijg je de opbrengsten binnen voor onder andere de onderhoudswerkzaamheden?

Door jaarlijks winst te maken, kan er geld gereserveerd worden voor herstel/onderhoudswerkzaamheden. Daarnaast vragen wij bijdragen en subsidies beschikbaar te stellen aan goede doelen stichtingen, en zullen we alle opties die er zijn voor subsidies mbt duurzaamheid ook aanvragen.

Hoe zit het met belasting over de aan te kopen certificaten?

Het bezit van de certificaten is niet belast in box3, wel de voordelen. Tenzij het totale bezit dat de belastingplichtige onder de vrijstelling valt.

Hoeveel certificaten zijn er te vergeven?

Zoveel als wij willen. Voorlopig gaan wij uit van maximaal 2.000 certificaten van aandelen met een geldwaarde van €500.000.
Dat is ons streefbedrag.

4 juli hebben we geen invloed op. Maar voor het streefbedrag van €500.000 hebben je jullie onze hulp nodig?

Jazeker hebben we iedereen nodig! Wij zijn erbij gebaat dat alle aanwezigen ambassadeur worden en ons helpen De Kooi te kopen. Het bestuur kan het niet alleen.