Lekdetec.nl laat Jolly Jumpers ruiken aan overwinning

De eerdere uitwedstrijd tegen Jolly Jumpers in Tubbergen werd door Lekdetec.nl moeizaam gewonnen en dus waren de Bemmelse dames gebrand op een duidelijke uitslag.

Maar vanaf de opgooi waren de gasten uit Tubbergen scherp en hadden de gastvrouwen moeite om de gezelligheid van voor de wedstrijd om te zetten in daadkracht. Via 8-8 halverwege was de stand na het eerste kwart 14-12. Het was aan het sterke schieten van Yordi Kathmann te danken dat de thuisploeg met een voorsprong aan de eerste pauze kon beginnen.

Lekdetec.nl bleef in het tweede kwart maar ternauwernood in het spoor want Jolly Jumpers nam brutaal het initiatief met name door simpelweg meer inzet en wil om te winnen. De verdediging van Lekdetec.nl was slap en speelde Sinterklaas in het weggeven van rebounds. Laura Steggink maakte dankbaar gebruik van de cadeaus. Jolly Jumpers nam vlak voor rust een 5 punten voorsprong maar mede door een drietje van Nanneke Vissers werd de ruststand 23-25.

In het derde kwart liet Lekdetec.nl eindelijk het achterste van haar tong zien en liep, door het pakken van goede steals en het twee maal met scherp schieten door Anne van Vlijmen, eindelijk weg van de tegenstander. Cornelia Fondren zette haar fysiek effectief in wat behalve pijn bij de tegenstander veel punten opleverde. Een 46- 37 voorsprong na 30 minuten was het resultaat.

Jolly Jumpers bleef strijden voor een goed resultaat en gaf nooit op. Zij dwongen Lekdetec.nl om bij de les te blijven terwijl coach Daan de Heus zijn keel schor schreeuwde. De overwinning kwam niet echt meer in gevaar, maar rustig achterover leunen konden de toeschouwers niet. Drie speelsters (Katoo Koenen, Yvke Hoek en Silke Heerts (JJ)) gingen met 5 fouten naar de kant maar veel meer opwinding was er niet. 61-51 was de eindstand.

Zonder meer een draak van een wedstrijd waar Lekdetec.nl een belangrijke rol in speelde. De thuisploeg was net even beter in de meeste opzichten dan Jolly Jumpers maar schotpercentages van 30 en 27,3% zeggen genoeg. De focus en inzet moeten beter tegen sterkere tegenstanders anders gaat Lekdetec.nl nog vaak de bietenbrug op.