Lekdetec.nl zet goede lijn door in Tubbergen

Jolly Jumpers heeft in de competitie alleen kunnen winnen van lantaarndrager Martini Sparks maar verliest vaak met een klein verschil, zoals ook afgelopen week toen voor de beker slechts met een punt verschil werd verloren van Binnenland. Zaak voor Lekdetec.nl dus om de wedstrijd in Tubbergen (niet het einde van de wereld maar je kunt het vanaf daar wel zien liggen) zeer serieus te nemen. Helaas bleef Fenne van der Wielen in trainingspak op de bank vanwege haar schouderblessure.

Jolly Jumpers opende de score via een drive naar de basket van Silke Heerts. Lekdetec.nl bracht het wapen Richelle van der Keijl in het begin goed in stelling en de strijd ging tot diep in het eerste kwart gelijk op. Aanvallend liet de Bemmelse ploeg mooie scores zien maar verdedigend was het vooral in de bucket net te slap waardoor Laura Steggink en Noelle Droste voor veel onrust konden zorgen. Toch liep Lekdetec.nl iets weg en bij de eerste pauze bedroeg het verschil 6 punten: 16-22.

In de tweede periode stond de Bemmelse verdediging veel beter. Aanvallend zorgden Lisanne de Jonge, Cornelia Fondren en Yvke Hoek voor veel snelheid in de aanval en mede daardoor werd het verschil zienderogen groter tot 24-44 bij rust.

Na rust bleef Jolly Jumpers met succes veel energie in de aanval stoppen waardoor ze 21 punten konden toevoegen. Maar de Bemmelse aanval was nog succesvoller en produceerde 29 punten, onder andere 3 driepunters van Anne van Vlijmen (2) en Yordi Kathmann. Maar liefst 8 speelsters van Lekdetec.nl droegen bij aan de score in het derde kwart. De consequentie was een 45-73 stand na 30 minuten.

Coach Daan de Heus gaf Cornelia Fondren en Lisanne de Jonge in het vierde kwart de rol van toeschouwer en liet Nanneke Vissers en Bo Teulings veel minuten maken. Jolly Jumpers kon niet profiteren tegen het ‘U20 plus” team al won het deze periode met 16-15. Nanneke Vissers schoot nog een mooi drietje raak en bedankte daarmee haar coach voor het vertrouwen. Eindstand 61- 88.

Een goede teamprestatie van Lekdetec.nl dat Jolly Jumpers eigenlijk kansloos liet met uitzondering van de eerste fase van de wedstrijd. 10 speelsters kwamen tot score (Lisanne 18, Yvke 12, Richelle 12, Cornelia 10, Yordi 9, Anne 8, Julia 7, Nanneke 5, Katoo 4 en Bo 3) en dat geeft de prestatie cachet. Coach Daan keek tevreden terug en met vertrouwen naar de toekomst!