Strijd om het kampioenschap

Elk jaar heeft Batouwe Basketball wel één of meerdere teams die strijden om het kampioenschap. Dit jaar zijn er vier teams in de race (of zelfs al zeker van hun prijs). Hieronder hun verhaal!

X12-1

Onze U12-1 viert als eerst het kampioensfeestje. Zondag 31 maart speelden ze tegen Joy M en na deze winst staan ze ongeslagen bovenaan. Het team heeft zich afgelopen seizoen goed ontwikkeld. Op de dinsdag worden ze samen met U12-2 getraind door de dames van Lekdetec.nl. Op de donderdagen krijgen ze training van Anouk Biesters. Heel veel jongens komen zondagochtend extra trainen bij de BBA. Niet alleen de persoonlijke skills zijn verbeterd, maar ook het teamspel gaat vooruit. En dat resultaat is terug te zien in de wedstrijden, die gecoacht worden door Tessah van Hooijdonk en Roel Schreuder. Teammanager van deze toppers in Linda op het Veld. Met nog twee wedstrijden op het programma willen deze fanatiekelingen zeker het seizoen ongeslagen blijven. We blijven ze volgen in hun mooie seizoen en maken er een feestje van tijdens de laatste officiële wedstrijd, 13 april, thuis in Bemmel tegen Wildcats.

Strijd om het kampioenschap

VU18-1

Wat een jaar is het voor deze meiden! We zeggen ook wel: vrolijke meiden buiten het veld, pittige dames binnen het veld. De chemie binnen het team is erg goed en dat zie je op het veld. Deze toppers komen uit in de 2e Klasse en worden getraind en gecoacht door Erik Sneijders. De top vier in de competitie is redelijk aan elkaar gewaagd, al zijn het Batouwe en Pluto die tot het laatste moment strijden voor het kampioenschap. Aanstaande zaterdag is het zover, de kampioenswedstrijd thuis in Bemmel. Als het team  zaterdag 6 april weet te winnen van de Orca’s (nummer 3) dan is het officieel kampioen. Zo niet, hebben ze de week daarop een herkansing. Komen jullie de dames zaterdag om 10.15u aanmoedigen in de Schaapskooi?

Strijd om het kampioenschap

VU20-1

Een bijzonder seizoen voor de meiden van U20-1. Uitkomend in de U20 Eredivisie kent het team van Thijs Sloot, Kris Biesters en Jeroen Duifhuizen een wisselvallige start. Goede wedstrijden worden afgewisseld met matige prestaties. De concurrentie in de competitie is dan ook erg groot en elke misstap is fataal. Gedurende het seizoen raken de meiden steeds meer op elkaar in gespeeld en laten mooie dingen zien op het veld. Naast het bereiken van de halve finale beker, behaalden ze recent een belangrijke winst tegen CTO Amsterdam waardoor ze de Final 4 veilig stelden. Samen met Binnenland, CTO Amsterdam en Landslake Lions strijden ze om een plek in de finale op 18 mei in Zwolle. Nog even afwachten dus, maar we blijven deze dames volgen in het strijd om het kampioenschap.

Strijd om het kampioenschap

Dreamfields Dolphins

Voor het eerst komen de Dolphins uit in de Promotie divisie, het op één na hoogste niveau in Nederland. Het team staat onder leiding van Chris Stomp en Friso Hammink, met Jan van der Velde aan het roer als teammanager. De Dolphins presteren vanaf het begin van het seizoen uitstekend en wellicht boven verwachting. De basis van het succes ligt in de keiharde trainingen. Deze discipline vertaalt zich naar energieke wedstrijden die vaak een lust zijn voor het oog. Met zo nu en dan klein slippertje weten de mannen een contant niveau neer te zetten. Het team staat momenteel op de 3e plek en heeft de final 4 al bereikt. De concurrentie in de top vier (Lokomotief, Grasshoppers en Cobra Nova) in moordend. De laatste twee wedstrijden bepalen de tegenstander in de halve finale (gespeeld op 4 en 11 mei). De Dolphins spelen, net als de VU20, de mogelijke finale op 18 mei in Zwolle. Aanstaande zaterdag 6 april spelen de Dolphins tegen directe concurrent Cobra Nova in de Schaapskooi.

Strijd om het kampioenschap