TopTeam actief bij Outdoor Gelderland

Ons TopTeam was vorige week aanwezig bij Outdoor Gelderland. Bezoekers van het paardensportevenement en leerlingen van speciaal onderwijs Prisma konden de hele dag basketballen onder begeleiding van onze vrijwilligers!

Het internationale paardensportevenement Outdoor Gelderland, gehouden op Papendal, heeft elk jaar de aangepaste sportdag. Daarbij staan aangepaste sporten centraal voor ruiters, bezoekers en vooral kinderen, met of zonder een beperking. Ook de begeleiders van onze eigen TopTeam waren aanwezig voor een leuke basketballclinic. In de ochtend kwamen de leerlingen van speciaal onderwijs Prisma langs en de middag kon iedereen een balletje proberen te gooien. Dat was een groot succes gezien de foto’s!

Over de aangepaste sportdag

De aangepaste sportdag, die ook voor niet-paardenliefhebbers leuk is om te bezoeken, wordt in de regio breed gedragen. Het thema aangepaste sport is ook een belangrijk item op de agenda van Outdoor Gelderlandโ€™s hoofdsponsor Provincie Gelderland.ย Ook Outdoor Gelderland wil kinderen en jongeren met en zonder een beperking laten ervaren hoe leuk sport en cultuur kunnen zijn. De aangepaste sportdag wordt mede mogelijk gemaakt door Uniek Sporten.

Is het TopTeam iets voor jou?

Wil jij graag basketballen? Het TopTeam is er voor kinderen vanaf zeven jaar die wat extra aandacht nodig hebben en willen sporten op hun eigen niveau. Er wordt door ervaren trainers en begeleiders de kans geboden om toch te kunnen sporten. Naast het leren van technieken, zijn sfeer en fun ook erg belangrijk! Bij het TopTeam kunnen we vanwege de vele trainers en begeleiders een individueel aanbod en genoeg individuele aandacht bieden, zodat ieder kind zich kan blijven ontwikkelen.