Gracie Roberts maakt selectie Lekdetec.nl compleet

Het team van Lekdetec.nl wordt versterkt met de komst van Gracie Roberts. Gracie komt uit Nieuw Zeeland en heeft de afgelopen vier jaar in Amerika gespeeld en gestudeerd.

De 22 jarige Point Guard heeft gespeeld voor de University of Detroit Mercy (NCAA DI) en maakte in haar laatste jaar de overstap naar de University of Charleston (NCAA DII). In Amerika rondde ze haar studie communicatie af met een minor in psychologie. Ze zal in haar eerste jaar van haar profcarrière basketball combineren met werk om extra ervaring op te doen. ‘‘Ik kijk er erg naar uit om in Europa te gaan basketballen. Nederland lijkt me een mooie start van mijn Europese avontuur. Ik denk dat de speelstijl van Lekdetec.nl bij mij past, wil graag het team beter maken en hoop zelf ook veel van de ervaren speelsters te leren. Ik kan niet wachten om dit seizoen te beginnen!’’ aldus Gracie.

Gracie Roberts maakt selectie Lekdetec.nl compleet

Coach Daan de Heus over de komst van Gracie: ‘‘Met Gracie halen we een leider in huis die ons team op verschillende manieren kan versterken. Ze heeft uitstekend overzicht, deelt assist uit en staat ook in de defense haar mannetje. Haar werklust en enthousiasme geeft het team een boost en maakt onze selectie voor dit seizoen compleet. Voor Gracie is dit het eerste jaar in Europa en we helpen haar graag om de volgende stap in haar carrière te maken.’’