Dames 2 ontsnapt bij Akrides

Wedstrijdverslag door Luit Meeringa.

Na de wedstrijd van Dames 2 tegen Akrides ontvingen wij een leuk wedstrijdverslag door een van de ouders. Speel je bij Batouwe en heb je ook een wedstrijdverslag dat je wilt plaatsen op de website? dat kan! Stuur een mailtje met tekst en eventuele foto’s naar info@batouwebasketball.nl t.a.v. websiteredactie.

Met de storm Ciara op komst moesten de dames 2 op zaterdag 8 februari aantreden in IJmuiden tegen VBC Akrides. In de aanloop naar deze wedstrijd was coach Robert van mening dat ondanks dat hij maar over 7 speelsters beschikte het zou moeten kunnen om de winst mee naar Bemmel te nemen.  De Batouwe moest het doen zonder “onze Beau” en speelsters van de VU20, die thuis tegen Leiden moesten spelen.  Robert had Anouk W bereid gevonden om de selectie aan te vullen.  Wel was duidelijk dat van onderschatting geen sprake mocht zijn tegen het op de laatste plaats bivakkerende Akrides. Deze ploeg werd in oktober in de thuiswedstrijd pas in de 4e kwart met maar 8 punten verschil naar huis gestuurd en verloor hun laatste 2 wedstrijden maar nipt met 2 en 4 punten verschil.

De Batouwe 2 kwam moeizaam op gang. Na 4 minuten spelen werd pas het 1e punt gemaakt uit een vrije worp en stond het 3-1 op het scorebord. Akrides liep uit naar 8-3. Carlin bracht de stand terug naar 8-5 na een assist van Ellen. Inmiddels waren we al ruim 7 minuten onderweg.  Madli zorgde hierna met 8-7 voor de aansluiting, na een snel opgezette aanval.  Akrides liep uit naar 14-9, waarna Kris ervoor zorgde dat de aansluiting bleef. Na het 1e kwart stond het 16-13.

Het begin van het 2e kwart was duidelijk voor Akrides. Zij liepen uit naar  een 21-13 voorsprong.   Kris en Ellen zorgden ervoor dat het gat werd gedicht tot 23-21. Op het moment dat het leek dat de Batouwe weer terugkwam in de wedstrijd sloeg Akrides weer toe en liep uit naar 27-21.  Gelukkig hadden Carlin en Moniek  nog driepunters in huis waarna de scoren gelijk kon worden getrokken en we met een 31-31 de rust ingingen.

Het 3e kwart begon voortvarende. Kris wist met 2 drietjes de stand om te buigen in ons voordeel tot 33-37.  Kris was op dat moment al goed voor 18 punten. Toch kwam de ploeg niet los van Akrides en stond het korte tijd later gewoon weer 37-37.  Het verschil bleef steeds minimaal. Kris (vrije worp) en Madli na een assist van Ellen brachten het verschil weer op 3 (37-40).  Toch was er na het 3e kwart een klein gaatje geslagen door 6 punten op rij van Ellen. Met een 43-47 voorsprong begon het laatste kwart.

In het 4e kwart lukt er in het begin weinig bij onze dames. Akrides wist daardoor een 10-0 run te maken, waardoor we tegen een 53-47 achterstand aankeken. Gelukkig was het Anouk die ons weer terugbracht in de wedstrijd met 4 punten op rij, stond het 53-51 met nog 4.31 op de klok. De opmaak voor een spannend slot diende zich aan. De “zieke/niet fitte” Madli bracht met haar strijdlust de ploeg weer op gelijk hoogte met 2 vrije worpen. Met nog 48 seconden op de klok keken we tegen een 57-54 achterstand aan. Aya maakt met nog 29 seconden op de klok op aangeven van Ellen een zeer belangrijk drietje waardoor het nog al kanten uit kon gaan. (57-57). Beide ploegen stonden op scherp met hun 5e teamfout. Akrides had de bal, maar Carlin wist een pass te onderscheppen waardoor de Batouwe weer bal bezit kreeg.  In de aanval wist Aya te scoren waardoor we 7 seconden voor het einde opeens weer op voorsprong  (57-59) stonden. Akrides nam een time-out en was van plan om met hun lengte onder het bord een score te maken (wellicht met bonus). De bal ging dan ook naar de center echter bij de aanname van de bal floot de scheidsrechter voor de 3 seconde regel. Akrides maakt meteen een fout om toch nog de bal weer in het bezit te kunnen krijgen. De twee aan Kris toegekende vrije worpen werden onberispelijk raak geschoten (en brachten haar totaal op 22 punten) waardoor de Batouwe zich verzekerde van de winst in de slotseconde.

Het team van Robert bleef knokken tot het eind en wist uiteindelijk met smalle en half fitte selectie belangrijke punten mee te nemen uit IJmuiden.