Winst in Rotterdam voor Dames 2

Wedstrijdverslag door Luit Meeringa.

Na de wedstrijd van Dames 2 tegen Barons ontvingen wij wederom een leuk wedstrijdverslag door een van de ouders. Speel je bij Batouwe en heb je ook een wedstrijdverslag dat je wilt plaatsen op de website? dat kan! Stuur een mailtje met tekst en eventuele foto’s naar info@batouwebasketball.nl t.a.v. websiteredactie.

weekend stond de wedstrijd EBV Baros 2 – Batouwe 2 op het programma. Op campus Woudestein van de Erasmus Universiteit in Rotterdam werden we ontvangen door verkeersregelaars die ons de parkeergarage in loodsten. Naast de wedstrijd was het ook open dag. Na een warming-up over de campus bereikten we de sporthal. In de voorbeschouwing naar deze wedstrijd met coach Robert bleek dat het team over 10 speelsters kon beschikken, wat door ziekte van Yueliza werd gereduceerd tot 9. De selectie was behoorlijk gewijzigd ten opzichte van de thuiswedstrijd waar de winst naar de Batouwe ging met 54-51. Carlin, Hannah, Beau en Dirkje kenden de tegenstander nog van de 1e ontmoeting, voor Kris, Madli, Aya, Moniek en Ellen was het de 1e ontmoeting dit seizoen. Hannah en Dirkje kwamen rechtstreeks van hun wedstrijd met de VU20 die in overtime met 1 punt verschil werd verloren. Maar de knop moest om voor deze wedstrijd. De tegenstander EBV Baros staat weliswaar laag geklasseerd, maar dit is enigszins een vertekend beeld door 4 punten die in mindering zijn gebracht.

Het 1e kwart opende Baros de score. Maar met een 7-0 run van de Batouwe stond de ploeg binnen no time op een 2-7 voorsprong. Een driepunter en een steal brachten Baros weer naast de Batouwe (7-7). De wedstrijd ging daarna gelijk op. Aan beide kanten werd het nodige gemist. Carlin zorgde aan het eind van het 1e kwart met een driepunter voor 14-17. De laatste tegenaanval leverde Baros nog wel twee vrije worpen op, maar deze werden beiden gemist, waardoor de stand 14-17 bleef.

Het 2e kwart begon goed. Beau maakte er 14-20 van. Het verschil bleef 6 punten nadat Dirkje er 16-22 van had gemaakt. Er brak een mindere periode aan van de Batouwe. Baros profiteerde daar goed van en kwam terug tot 23-24. Hierna was het Moniek die met 2 driepunters en 2 vrije worpen het verschil weer naar 26-36 bracht. De Batouwe bleef aan de goede kant van de score en ging rusten met 30-38 na een goede individuele actie van Kris.

Na de rust leek de Batouwe meteen orde op zaken te stellen door een drietje van Kris en Moniek wat een 32-44 voorsprong opleverde. Er leek geen vuiltje aan de lucht. Een mooie aanval met een assist van Aya op Madli bracht een 35-46 op het bord. Maar zoals ook in eerdere wedstrijden liet de Batouwe, de tegenstander weer in de wedstrijd terugkomen. Het verschil werd met 7-0 run teruggebracht tot 42-46. Ellen zorgde na deze run met haar drietje dat het 42-49 werd. De ploegen hielden elkaar tot het eind van het 3e kwart in evenwicht. De scores van de Batouwe vielen daarna allemaal door vrije worpen. Aya mocht van de 10x, 6x naar de vrije worp lijn. Met 9 uit 10 betekende dat we het laatste kwart ingingen met een 52-58 voorsprong.

Het laatste kwart was nog maar net begonnen toen Aya zeer zwaar bestraft met haar 2e technische fout. Robert was het niet eens met deze beslissing wat hem ook een technische opleverde. Niet bepaald een ideaal begin voor het beslissende 4e kwart. Baros mocht twee vrije worpen nemen en kroop langzaam dichterbij tot 58-59. Zou het weer zo’n spannend slot worden als vorige week. Ellen gaf ons weer wat lucht met 58-61. Met nog 6 minuten op de klok kwam Baros zowaar op voorsprong. Met een fast break werd het 62-61. Duidelijk was wel dat het weer een echte wedstrijd was geworden. Het werd stuivertje wisselen, Carlin bracht na een assist van Dirkje, de Batouwe weer aan de goede kant van de score 62-63. Baros deed wat terug, maar Ellen en Moniek wisten de score met nog 2.48 op de klok naar 64-67 te tillen. Dirkje wist verdedigend de nodige rebounds te pakken. De klok tikte in het voordeel van de Batouwe en nadat Madli met een lay back (assist Moniek) 56 seconden voor tijd de score naar 66-70 tilde was er een klein gaatje geslagen. Baros probeerde een score te forceren, hetgeen niet lukte. Eenmaal in balbezit wilde de Batouwe vooral de bal zo lang mogelijk in de ploeg houden.

Een onsportieve fout volgde waarna Ellen de vrije worpen benutte (66-72) en de Batouwe balbezit hield. Baros gaf zich gewonnen en Moniek sloot af met haar 4e drietje van de middag en bracht daarmee een 66-76 eindstand op het digitale sheet. Het team toonde net als in voorgaande wedstrijden veerkracht door de wedstrijd aan het eind weer naar zich toe te trekken. Het 3e kwart had de Batouwe de wedstrijd op slot kunnen gooien, maar maakten ze het weer onnodig spannend. Volgende week mogen ze het weekend uit rusten om op 7 maart thuis tegen de Uitsmijters de competitie te vervolgen.