Dames 2 doet goede zaken

Op Super Saterday mochten de dames 2 na 2 weken rust aantreden tegen de Uitsmijters. In Almelo trok de Batouwe 2 na overtime aan het kortste eind. (68-64). Dus een revanche was zeker op zijn plaats. Robert had de beschikking over een bredere selectie. 4 speelster die ervoor met de V20 1 tegen CBV Binnenland hadden gespeeld konden meteen door na de volgende wedstrijd.

De opening was voor de Batouwe. Aya opende met een vrije worp de scoren, kort daarop gevolgd door een driepunter (4-1) De Uitsmijters ging veel naar binnen wat hun in de beginfase 6 vrije worpen opleverde. Met 3 uit 6 lieten zij punten liggen op de vrije worp lijn. Carlin maakte na een mooie assist van Moniek en de toegekende bonus er 7-3 van. Moniek drukte daarna af voor 10-5. De Batouwe zorgde dat ze langzaam uitliepen. Dirkje, na een assist van Aya, Kris en Ellen en Madli, na een assist van Ellen zorgen dat er een 21-9 score op bord stond. Uitsmijters deed nog iets terug waardoor er aan het einde van het 1e kwart een stand van 21-14 te noteren viel.

Het 2e kwart was een kwart waar veel fout ging aan beide zijden. De scherpte leek een beetje te ontbreken wat resulteerde in de nodige turnovers. De schoten vielen ook minder dan in het 1e kwart. Na 3 minuten spelen in het 2e kwart stond het 24-18 door een drietje van Kris. Carlin en Moniek zorgden beiden met een driepunter dat het 30-19 werd. Nadat Madli op aangeven van Moniek voor 32-22 had gezorgd, kwam de Uitsmijters toch weer terug tot 32-27. De Batouwe liet de Uitsmijters weer teruggekomen in de wedstrijd. Gelukkig bracht Dirkje met een rebound de ruststand op 34-27.

Na rust zagen we een sterk spelend Batouwe. Carlin en Aya zorgden ervoor met 6-0 run dat het verschil naar 13 punten ging en er een geruststellende 40-27 stond op het bord. Bij 43-29 nam de coach van de Uitsmijters een time-out in de hoop dat zijn speelsters het tij zouden kunnen keren. De time-out had echter niet het beoogde effect. De Batouwe zat in een goede flow. Carlin bracht na een goede assist van Madli de stand naar 45-29. Madli zorgde daarna met een geweldige persoonlijke actie na een verdedigende rebound waarbij ze in de aanval 3 speelsters omzeilde voor 47-29. Bij het neerkomen kwam ze ongelukkig terecht en ging door haar enkel wat het einde voor haar betekende in deze wedstrijd. Kris alert bij een rebound en Ellen vanaf de vrije worp lijn maakte dat het verschil boven de 20 punten ging. (50-29). Ilse liet daarna zien dat de ploeg over goede 3 punt schutters beschikt. Met 2 drietjes tilde zij de score na 56-32. Net als aan het eind van het 2e kwart zorgde Dirkje, na assist van Ellen, voor het laatste wapenfeit aan Bemmelse zijde. (58-32). Uitsmijters deed nog niets terug waardoor het na 3e kwart 58-35 stond. (24-8 3e kwart)

Dat de wedstrijd inmiddels gespeeld was, was wel duidelijk en meer voor de statistieken. De Batouwe wist dat de overwinning in de pocket zat. De laatste kwart ging met 15-13 ook naar de Batouwe waardoor de einduitslag 73-46 werd. Een belangrijke overwinning en makkelijker dan gedacht. Doordat EBBC op zondag toch enigszins verrassend verloor bij Trajanum heeft de Batouwe goede zaken gedaan dit weekend. Ze staan stevig op de 2e plaats en het gat met EBBC (5e plaats), die een wedstrijd meer gespeeld hebben bedraagt 6 punten. De Final 4 begint met nog 5 wedstrijden te gaan voor de dames, te lonken.

De focus zal moeten blijven, dat hebben de afgelopen weken wel aangetoond, waarbij nipt werd gewonnen van lager geklasseerde ploegen.

Yueliza kon helaas niet mee doen, maar was wel present tijdens de wedstrijd en voor de fotoshoot na de wedstrijd. Sterkte Yueliza ย in de komende periode en een hopelijk voorspoedig herstel.

Wedstrijdverslag door Luit Meeringa.

Speel je bij Batouwe en heb je ook een wedstrijdverslag dat je wilt plaatsen op de website? dat kan! Stuur een mailtje met tekst en eventuele fotoโ€™s naar info@batouwebasketball.nl t.a.v. websiteredactie.