Lekdetec en Daan de Heus uit elkaar

Met het einde van het basketballseizoen in zicht nemen Daan de Heus en Lekdetec/Batouwe Basketball afscheid van elkaar. Een wederzijdse beslissing, na een prettige maar onvruchtbare samenwerking van twee seizoenen.

Het basketballseizoen is nog niet officieel ten einde, maar het evalueren en bouwen aan een nieuw seizoen is inmiddels begonnen. ‘’De afgelopen twee jaar heeft Bemmel opnieuw gebouwd aan een jonge, talentvolle selectie. Een groep meiden met potentieel, maar die de afgelopen seizoenen ook wisselend presteerden. Je zag dat het team zich niet optimaal ontwikkelde en dat de resultaten uitbleven. Vandaar dat beide partijen samen hebben besloten komend jaar niet meer met elkaar verder te gaan. Lekdetec/Batouwe Basketball zal dus op zoek gaan naar een nieuwe hoofdcoach,’’ aldus Anouk Biesters, bestuurslid Stichting Topbasketball Lingewaard.

Daan de Heus, die sinds 2018 aan het roer staat van het eerste damesteam uit Bemmel, kijkt terug op een plezierige maar bewogen periode: ‘’Ik heb mij vanaf het eerste moment thuis gevoeld in Bemmel. Een fijne, familiaire sfeer, waar talenten de kans krijgen om zich te ontwikkelen en op het hoogste niveau te presteren. Ondanks de goede band met de speelsters en iedereen eromheen, bleven de resultaten achter. Dat, in combinatie de toenemende drukte op mijn werk, heeft mij er toe gebracht dat dit het laatste seizoen is bij Lekdetec.’’

Lekdetec/Batouwe Basketball bedankt Daan voor zijn bevlogenheid en enorme inzet en wenst hem veel succes in zijn verdere loopbaan. Lekdetec/Batouwe Basketball is in gesprek met potentiele opvolgers, in de komende periode volgt hierover meer berichtgeving.