Bo Teulings naar Oral Roberts University

Bo Teulings, speelster van VU20 en Lekdetec, maakt aankomend seizoen de stap naar Amerika en gaat spelen voor Oral Roberts University in Oklahoma. Na Moniek, is Bo de tweede speelster die aankomend jaar deze stap maakt. We zijn trots dat onze meiden zich bij Bemmel hebben kunnen ontwikkelen en nu dit avontuur aangaan. Eerder interviewden we Moniek al over haar nieuwe team en school. Nu is Bo aan de beurt, we zijn benieuwd naar haar nieuwe leventje en willen natuurlijk alles weten of haar tijd bij Bemmel. Check het interview!

Bo Teulings naar Oral Roberts University

Je bent al even ‘lid’ van onze family, vertel eens wat over je tijd bij Batouwe Basketball

Tijdens mijn eerste jaar bij dames 1 van Bemmel speelde ik ook nog bij de VU20 van Almonte in Eindhoven. Mijn idee van dat jaar was eigenlijk gewoon lekker veel spelen in de VU20 en vooral heel veel gaan leren op de trainingen bij de dames Eredivisie. Voor het seizoen had ik dus eigenlijk niet verwacht dat ik überhaupt een minuutje zou gaan spelen in de dames van Lekdetec maar al in de eerste wedstrijd kreeg ik van Gert Jan de kans om het veld op te gaan. In dit jaar wonnen de Final Four en stonden we in de Play Offs tegen de Grasshoppers . Dit is natuurlijk gaaf om meteen mee te mogen maken in je debuut jaar in de dames Eredivisie. Ik heb in dat jaar echt veel minuten mogen maken en heel veel ervaring opgedaan.

Het jaar daarna besloot ik om een volledige overstap te maken naar Batouwe Basketball. Ik speelde dat jaar in een erg goed VU20 team en mocht daarbij ook weer bij de Lekdetec aansluiten. Met de VU20 hebben we het dat jaar erg goed gedaan en hebben we uiteindelijk de finale gehaald. Voor mij was dit het derde jaar oprij dat ik mocht spelen voor de Nederlands kampioenschap in Zwolle, helaas werd ik 18 dagen voor de finale geopereerd aan mijn knie en heb ik maar weinig minuutjes kunnen maken in de wedstrijd tegen het CTO.

Mijn laatste jaar heb ik bij de VU20 en Lekdetec gespeeld. Het was mijn laatste jaar in de jeugd en helaas door de hele COVID-situatie was het seizoen vroegtijdig beëindigd. De VU20 is een jonge en talentvolle groep en ik denk dat ze het aankomend seizoen nog eens voor wat verassingen kunnen gaan zorgen!

Wat is je mooiste herinnering aan je tijd in Bemmel?

Ik heb veel mooie momenten meegemaakt bij Bemmel maar als ik er eentje moet kiezen dan is het toch het winnen van de Final Four in mijn eerste jaar. Ik heb in beide wedstrijden minuten mogen maken, maar ook de Play Offs van dat jaar zal ik niet snel vergeten. Het jaar ervoor zat ik nog op de tribune te kijken naar de Play Offs en een jaar later stond ik zelf op het veld. Een ding dat ik ook wel zal missen is de sfeer die altijd in de Schaapskooi hangt, Bemmel heeft zeker weten de beste fans 🙂

Na Batouwe Basketball maak je nu de stap naar Amerika, waar ga je naar toe? En waarom heb je voor die school gekozen?

Ik heb lang getwijfeld over de volgende stap, eigenlijk wilde ik vorig jaar al graag naar Amerika maar vanwege mijn knieoperatie voelde het uiteindelijk niet goed om weg te gaan. Uiteindelijk ben ik in contact gekomen met behoorlijk wat scholen en had ik de luxe om te gaan kiezen. Mijn visites stonden gepland en ik had een top 3 lijstje gemaakt waar ik wilde gaan kijken. Helaas vanwege de COVID- situatie gingen mijn visites niet meer door en werd het allemaal iets lastiger. Ik heb uiteindelijk heel veel met verschillende coaches en speelsters gefacetimed en ben af gegaan op mijn gevoel. Ik heb gekozen voor Oral Roberts University (ORU) in Tulsa, Oklahoma. De speelwijze van het team sluit goed aan bij mijn speelwijze en de connectie die ik met de coaches had voelde meteen goed. Ook de faciliteiten zijn geweldig en de studie die ik ga volgen (psychologie) staat erg goed aangeschreven.

Heb je altijd al gedroomd om te basketballen in Amerika?

Vroeger als kleine basketballer droomde ik er vooral van om heel erg goed te zijn en als prof te gaan spelen. Toen ik iets ouder werd was mijn droom eigenlijk om bij Lekdetec te gaan spelen en ik had nooit verwacht dat die droom zo snel zou uitkomen. Spelen in Amerika was niet per se de droom, ik had er eigenlijk nooit zo over na gedacht en al helemaal niet verwacht dat het haalbaar zou zijn voor mij. Het is een hele mooie volgende stap in mijn basketbal carrière en ook voor mijn persoonlijke ontwikkeling is dit erg goed.

Waar kijk je het meest naar uit?

Oeh dat is een lastige vraag. Ik heb enorm veel zin om mijn nieuwe teamgenoten en coaches te ontmoeten. Ik heb de afgelopen tijd denk ik wel 50 uur aan de telefoon gezeten met de coaches en teamgenoten dus het is superleuk om die mensen straks echt te gaan ontmoeten. Ook heb ik veel zin in mijn studie en ben ik blij dat het nu goed te combineren zal zijn. Natuurlijk gaat het zwaar worden maar hier in Nederland is het vaak niet te combineren omdat studie geen rekening houdt met topsport en dit is in Amerika wel anders.

Heb je enig idee hoe jouw gemiddelde week eruit gaat zien?

In een gemiddelde week zal ik meestal 2 keer per dag gaan trainen, in de ochtend hebben we weightroom en in de avond hebben we vaak video en dan ball training. Na mijn ochtendtraining zal ik naar mijn classes gaan en daarna vaak nog naar de study hall. Later op de middag zal ik naar het veld gaan om daar te trainen. De wedstrijden zijn meestal op donderdag, vrijdag, zaterdag of zondag en naar de uitwedstrijden vliegen we bijna altijd.

Wie en wat ga je het meest missen in Nederland?

Pffff wat niet? Nee grapje, natuurlijk ga ik mijn familie en vrienden wel missen maar gelukkig kunnen we veel facetime etc. Ook mijn boterhammetje met kaas in de ochtend zal ik zeker wel gaan missen haha. Verder is het natuurlijk heel spannend, ik heb een superleuke tijd gehad hier met de meiden van Lekdetec en je gaat dat nu inruilen voor iets “onbekendst”. Natuurlijk zullen er straks dingen gaan tegenvallen maar dat hoort ook zeker bij deze ervaring vind ik.

Hoe zit het met je Engels? Nog even oefenen of ben je al een pro?

Haha een pro zou ik mezelf zeker nog niet noemen. Mijn Engels is zeker goed genoeg om mezelf prima te kunnen reden maar een psychologische studie volgen in het Engels……daar moet ik nog even voor oefenen.