Jamy de Kock naar Lekdetec.nl

Aankomend seizoen krijgt Lekdetec.nl versterking van de Jamy de Kock. De 19-jarige forward blijft daarnaast actief bij het U20 team van de Orange Lions Academy.

Jamy de Kock naar Lekdetec.nl

Jamy is opgegroeid in Woudrichem, waar ze voor het eerst begon met basketball bij BC Waldric. Als snel maakte het jonge talent de stap naar het eerste divisie team (U18) van Bridge Towers. Via Barons Breda maakt ze de overstap naar CTO Amsterdam (nu Orange Lions Academy). Daar is ze onderdeel van een dagelijks trainingsprogramma waarin ze zich goed heeft ontwikkeld: ‘’Door veel trainingsuren heb ik de afgelopen jaren mooie stappen als speelster kunnen maken. Ik combineerde het programma met U20 Eredivisie teams van Almonte en Barendrecht. Vorig seizoen was mijn eerste seizoen in de Dames Eredivisie bij Binnenland. En aankomend seizoen ben ik te bewonderen in het shirt van Lekdetec. In Bemmel denk ik veel te kunnen leren en verder te kunnen groeien als speelster, ik heb er erg veel zin in!‘’ aldus Jamy.

Ook op nationaal niveau kwam Jamy verschillende keren in actie. Zo speelde ze met de U15 selectie in Denemarken en kwam ze afgelopen zomer uit voor de 3×3 U18 nationale selectie tijdens de World Cup in Mongolië.

‘’Met Jamy halen we een talent in huis dat op meerdere posities uit de voeten kan. Enthousiast, gedreven en lekker gretig. Een mooie aanvulling voor ons team. Daarnaast willen we de komende jaren verder bouwen aan een jonge talentvolle selectie. Het aantrekken van speelsters zoals Jamy past perfect in deze filosofie,’’ aldus hoofdcoach Vincent van Sliedregt.

Jamy de Kock naar Lekdetec.nl

Wij heten Jamy van harte welkom in Bemmely Hills!