Ellen Meeringa keert terug naar Bemmel

Aankomend seizoen komt Ellen Meeringa in actie voor Lekdetec.nl. De 18-jarige guard blijft daarnaast actief bij het U20 team van de Orange Lions Academy.

Ellen Meeringa keert terug naar Bemmel

Ellen haar roots liggen in de regio Arnhem-Nijmegen waar ze begon met basketball in Elst bij Unlimited. Na een periode bij Arnhem Eagles komt ze al snel in de jeugdopleiding van Batouwe terecht. Van de U16 groeit ze door naar de U18 en komt ze zelfs als bankspeelster in actie bij de selectie van Lekdetec. In 2017 maakt ze de stap naar de Orange Lions Academy in Amsterdam. Aankomend seizoen is ze weer te bewonderen in Bemmel, in het team van Vincent van Sliedregt: ‘’Ik vind het heel leuk om weer in Bemmel te gaan spelen, dat voelt nog altijd een beetje als ‘thuis’. Ik heb voor het eerst in de dames Eredivisie gespeeld in Bemmel, drie jaar geleden. En ik vind het erg leuk dat ik nu weer die kans krijg. Ik ben nog steeds een van de jongsten, maar ben wel een andere speelster dan drie jaar geleden! En ik kijk er naar uit om weer in de Schaapskooi te gaan spelen!’’ aldus Ellen.

Ellen is ook internationaal actief in de nationale jeugdselecties. Zo kwam ze uit voor de U14, U15 en U16 selectie, en hoopt ze dit jaar ook weer mee te doen met de U18 groep.

Vincent van Sliedregt over komst van Ellen: ‘’We willen graag werken met talenten uit de regio. Dat Ellen nu terugkeert naar de club waar ze een groot gedeelte van haar jeugd heeft doorgebracht zijn we erg blij mee. De afgelopen jaren heeft ze een mooie ontwikkeling door kunnen maken bij de Orange Lions Academy en is ze gegroeid als speelster. Ze kan nu een volgende stap maken in de Dames Eredivisie.’’

Welcome back Ellen!