Robin Duiverman assistent coach Lekdetec.nl

Staff Lekdetec.nl versterkt zich met Robin Duiverman

Robin, 22 jaar, geboren in Breda en opgegroeid in Duitsland, wordt aankomend seizoen de assistent coach van Vincent van Sliedregt. Tegenwoordig woont Robin in Arnhem waar hij de studie Sport, Gezondheid en & Management volgt en betrokken is geweest bij de Dutch Talent League van TBG Dragons. Willen jullie Robin beter leren kennen? Check onderstaand interview met ons nieuwe member van de Bemmely Hills Family!

Wanneer is jouw passie voor basketball begonnen?

Mijn passie voor basketbal begon in de U16 bij BS leiden. Bij coach Hans en Coach Conrad die zoveel tijd samen met mij erin hebben gestoken om mij naar een hoger niveau te brengen. Daar ben ik ze tot op de dag van vandaag nog steeds dankbaar voor, want ik heb ontzettend veel geleerd in die tijd.

En de stap naar coaching, wanneer en waarom heb je die gemaakt?

Mijn eerste stap naar coaching heb ik gemaakt toen ik 15 was, omdat we op de middelbare een stage moesten lopen en die mocht ik toen bij Zoebas als trainer doen. Omdat ze mij al kenden als speler kreeg ik meteen een eigen u12 team. Ik vond dat seizoen zo leuk dat ik toen bij Leiden ben doorgegaan. Ook toen ik ging studeren aan de andere kant van Nederland heb ik het 3 maanden volgehouden zonder en toen miste ik het zoveel dat ik bij WYBA weer meteen begon!

Je hebt veel gewerkt met talenten de afgelopen jaren (TBG Dragons) Hoe vond je dat?

Ik vind het geweldig om met hard werkende talenten te werken. De band die je opbouwt met spelers is niet te vergelijken met iets anders. Elkaar elke dag zien en elkaar elke dag weer te dwingen om de beste versie van jezelf te zijn, er is niks dat dat evenaart.

Aankomend seizoen een nieuwe stap naar de dames Eredivisie als assistent coach. Toch wat anders dan werken met jonge talenten, hoe zie je dat? Zie je overeenkomsten of juist verschillen?

Ik zie veel overeenkomsten bij Lekdetec.nl, het zijn hard werkende dames met de ambitie om alleen maar beter en beter te worden. Ook al spelen ze op het hoogste niveau in Nederland, ze willen altijd blijven verbeteren.

Wat verwacht je van het seizoen?

Voor mij is dit mijn eerste jaar in de WBL en ook al moeten we flink creatief zijn door de corona-crisis blijven we ons klaarmaken zodat alle dames en ik meer dan klaar zijn voor de competitie. Zodra de competitie weer begint gaan we alles eraan doen om er een mooi seizoen van te maken als team en speelsters ook individueel beter te laten groeien.

Wat kunnen we van jou verwachten?

Ik wil zelf altijd gezien worden als een harde werker. Daarom verheug ik me ook op alle uitdagingen die lekdetec samen met mij aangaat.