Jeroen Bolk nieuwe coach dames promotie divisie

Dameslijn Batouwe Basketball krijgt versterking

Jeroen Bolk wordt de nieuwe trainer en coach van het tweede damesteam uit Bemmel, uitkomend in de promotie divisie. Als opvolger van Robert Boone maakt Jeroen aankomend seizoen de stap van de eerste divisie naar de ‘promo’.

Jeroen Bolk nieuwe coach dames promotie divisie

Jeroen & basketball

De liefde voor basketball zit er al vroeg in bij Jeroen. Met 6 jaar oud begint hij als speler bij BBC Valkenswaard. Als snel stroomt hij als talent door naar PSV/Almonte in Eindhoven. Tijdens zijn studententijd komt hij uit voor Tantalus aan de TU Eindhoven. Helaas stopt Jeroen op zijn 25e met basketballen op niveau vanwege een hernia blessure.

Actiever gaan coachen is voor hem een logisch vervolg. Als hoofdcoach van Tantalus wordt hij in vier jaar tijd met beide teams kampioen. De volgende stap is heren eerste divisie bij Wildcats in Nijmegen, dat team fuseert later met Arnhem Eagles. Ook hier is hij vier jaar actief, met onder andere oud Magixx speler Nick Domhof.

Aan de slag bij Batouwe Basketball

Na een break begint Jeroen toch weer met training geven wanneer zijn zoontje begint met basketballen: ‘’Mijn oudste zoon Idris is begonnen bij de Peanuts in Bemmel. Na een aantal trainingen dacht ik: laat ik die kleintjes maar gaan trainen, ik ben er nu toch!’’

Een jaar later maakt hij dus de stap naar de dames: “Ik heb al eerder telefoontjes gehad van Batouwe of ik een team wilde doen maar mijn antwoord was elke keer al snel nee. Tot ik een maand geleden gevraagd werd voor dames 2, het promo team. Dat was de eerste keer dat ik dacht ‘dat klinkt wel interessant’. Na een paar keer kijken en een goed gesprek was ik wel gecharmeerd van de plannen voor dit team. Er staat een mooie dameslijn met de U20 eredivisie, dames promotie divisie en de dames eredivisie. Het was wel een enorme puzzel om alles goed te regelen thuis (ik blijf de peanuts gewoon doen, en mijn vrouw gaat bij dames 3 spelen) maar alles lijkt nu mooi rond. Ik heb er zin in!’’

Mooie ontwikkeling dameslijn

Jeroen Duifhuizen, technische commissie Batouwe Basketball: ‘’We zijn erg blij met de komst van Jeroen Bolk. We gaan aankomen seizoen promoveren van de eerste divisie naar de pormotie divisie. Met Jeroen halen we een ervaren trainer in huis die bij onze vereniging en ambities past. We hebben met Jeroen, Dennis van Mierle, Vincent van Sliedregt en Robin Duiverman een uitstekende staff staan voor onze dameslijn. Een platform voor damesbasketball waar talenten zich mooi kunnen ontwikkelen.