NIEUW: Batouwe Kidsclub & Academy

De eerste twee weken van het nieuwe seizoen zitten er alweer op, ondanks alle maatregelen kunnen we gelukkig constateren dat het plezier en de ambitie er niet minder op is geworden. Ook de BBA gaat binnenkort weer van start. Vanaf 13 september starten we weer met de vrij toegankelijke BBA op zondag van 10:00 tot 12:00 uur. Daarnaast hadden we natuurlijk de BBA-selectie die trainde op woensdag. Als vereniging gaan we in het aankomende seizoen echter een aantal dingen aan het concept van de BBA veranderen.

De BBA op zondag wordt de Batouwe KIDSCLUB

  • Elke zondag van 10.00-12.00u in de Schaapskooi

In de afgelopen jaren hebben wij als vereniging genoten van de groeiende opkomst, het enthousiasme en de vele kinderen die wekelijks met veel plezier naar de hal kwamen op zondag. Dit project is een van de mooiste activiteiten binnen onze vereniging. Het verbindt ons als leden, zorgt voor uitstraling naar de omgeving en biedt ons bovenal de kans om alle enthousiaste kids wat extra te kunnen leren.

In samenwerking met Basketball Community Gelderland, TBG en verschillende omliggende verenigingen willen we groeien naar een Gelderse Academy waarin we samen het concept van onze BBA gaan introduceren bij de omliggende clubs om hiermee de reikwijdte van basketball in de regio te vergroten en onze sport breder te kunnen promoten. Voluit heet onze BBA natuurlijk de Batouwe Basketball Academy, maar dit willen we graag gaandeweg dit seizoen splitsen en apart opzetten in twee verschillende takken.

Vanaf zondag 13 september: een nieuwe naam, hetzelfde plezier.

Vanaf de start van dit seizoen heet de vrije BBA op zondag de ‘Batouwe kidsclub’. Hier zijn nog steeds alle kids (leden en niet-leden) welkom om iedere zondag tussen 10:00 en 12:00 uur kennis te maken met onze sport, extra te trainen en gezellig te komen basketballen. In deze opzet verandert behalve de naam niks aan het concept zoals dat de afgelopen jaren was. De Dreamfields Dolphins en de dames van Lekdetec komen nog steeds op bezoek!

De Batouwe Basketball Academy

  • Elke zondag van 10.00-12.00u in de Schaapskooi

De afgelopen jaren kreeg een selectie van spelers op een vast moment in de week extra training. Dit waren door de vereniging geselecteerde spelers tussen de 10 en 16 jaar oud die extra begeleiding kregen in hun ontwikkeling als speler. Deze selectietraining op woensdag komt te vervallen en wordt dit seizoen vervangen door extra trainingen voor spelers in de leeftijdscategorie 10 tot 16 jaar op dezelfde tijd als de kidsclub, iedere zondag tussen 10:00 en 12:00 uur.

Samen met Basketball Community Gelderland en TBG willen wij als vereniging graag de ontwikkeling van alle gemotiveerde leden in deze leeftijdsklasse een boost kunnen geven om uiteindelijk in onze provincie een talententraject op te zetten waarbij we potentiële spelers herkennen en ondersteunen in hun ontwikkeling.

Wij zullen als vereniging nog steeds een selecte groep spelers hiervoor benaderen, maar willen deze trainingen ook een bepaalde toegankelijkheid geven om vrij te komen proberen mits een speler denkt dat hij of zij dit aan kan. Meedoen vereist een bepaalde drive, motivatie en inzet vergeleken met de vrije deelname aan de kidsclub. In dit traject hebben wij hogere verwachtingen van spelers en geven wij ook kritische feedback richting spelers.

Wij begrijpen dat het lastig kan zijn voor een speler om zelf te bepalen met welk doel hij, of zij traint, welke potentie hij, of zij bezit en dat het natuurlijk ook draait om plezier maken. Samen met Basketball Community Gelderland willen wij echter groeien en ontwikkelen in de hele regio. Dit om uiteindelijk onze sport in deze regio naar een hoger niveau te tillen. In dit gezamenlijk partnership tussen verschillende partijen zien wij de kans om breder in te zetten op ontwikkeling dan wat wij alleen als vereniging zouden kunnen bieden.

De Agile Testers | partner in talentontwikkeling & sportplezier

We zijn verheugd dat de Agile Testers zich voor drie jaar als hoofdsponsor heeft verbonden ons initiatief. Als partner van de BBA maken ze de gratis trainingen op de zondag mogelijk en dragen ze bij aan sportplezier en talentontwikkeling in de regio. Trots dat we met de Agile Testers mogen werken en dat het concept inmiddels ook door andere verenigingen enthousiast wordt ontvangen. Naast de Agile Testers als hoofdsponsor zijn Decathlon en Jako en Snelders partners van het project, waarbij zij Batouwe ondersteunen met middelen en materialen.

Vragen over de Batouwe Kidsclub of de Batouwe Basketball Academy? Mail naar info@batouwebasketball.nl