Asa Kantebeen sluit aan bij Lekdetec

Ook al worden er momenteel geen wedstrijden gespeeld, Lekdetec is toch een speelster rijker. Asa Kantebeen sluit namelijk aan bij het team van Vincent van Sliedregt en Robin Duiverman. De 23 jarige guard begon in september aan een buitenlands avontuur bij onze oosterburen. Maar Corona gooide roet in het eten voor het prille seizoen van Asa bij de Panthers Academy Osnabruck (2e Bundesliga).

Asa Kantebeen sluit aan bij Lekdetec

Het verloop van de Women’s Basketball League is nog onbekend, maar wanneer er weer gespeeld mag worden, haalt Lekdetec met Asa veel ervaring in huis. Begonnen met basketball in Leiden stroomde Asa in 2013 in bij het talentencentrum CTO in Amsterdam. Vanuit daar kwam ze uit voor diverse Eredivisieteams, waaronder Royal Eagles, Martini Sparks en Cangeroes Utrecht. Ook internationaal kwam ze uit voor verschillende nationale selecties, ze vertegenwoordigde Nederland zowel bij de U16, U18 als U20 selectie.

Voorlopig wordt er in Bemmel alleen nog individueel getraind, maar hopelijk komt Asa zo snel mogelijk in actie het tenue van Lekdetec en kan ze schitteren in haar inmiddels achtste seizoen in de dames eredivisie.