Jeroen van Vugt nieuwe hoofdcoach Lekdetec.nl

Jeroen van Vugt wordt de nieuwe hoofdcoach van het eerste damesteam uit Bemmel, uitkomend in de Women’s Basketball League. Als opvolger van Vincent van Sliedregt zal Jeroen aankomend seizoen bij de Lekdetec.nl, onderdeel van Batouwe Basketball, aan de slag gaan.

De 30 jarige Jeroen woont in Den Bosch, waar ook zijn basketballroots liggen. Als speler is hij actief geweest in de Nederlandse Eredivisie bij EiffelTowers (Den Bosch), Matrix Magixx (Nijmegen) en Weert. Na zijn basketballcarrière richt Jeroen zich vrij snel op het coachen en gaat aan de slag bij Heroes Den Bosch. Daar heeft hij de afgelopen vier jaar veel ervaring opgedaan als assistent-coach van het eerste team bij onder andere Poropat, Skelin en Jaumin. Als hoofdcoach staat hij tegelijkertijd aan het roer bij verschillende teams van de Heroes Academy. Daarnaast is Jeroen ook al jaren betrokken bij Nederlandse jeugdteams waarmee hij in 2018, als assistent-coach van Paul Vervaeck, Europees kampioen werd.

Jeroen van Vugt nieuwe hoofdcoach Lekdetec.nl

‘’We zijn erg enthousiast over de komst van Jeroen in Bemmel. Ambitieus en tegelijkertijd enorm leergierig. Jeroen is fulltime met zijn passie bezig, dat gaat onze speelsters en jeugd in de regio beter maken. Met zijn drive, kennis en ervaring gaat hij een mooie bijdrage leveren aan de ambities van het damesbasketball in Gelderland.’’

Jeroen van Vugt: ‘’Ik heb erg veel zin in deze nieuwe uitdagende job. Lekdetec behoort tot de top van Nederland en dit past bij de ambities die ik heb als persoon. Ik kijk er dan ook ontzettend naar uit om de komende twee jaar met deze groep te mogen werken en iets moois neer te zetten.’’

Jeroen van Vugt wordt tevens assistent-coach van Yoast United, het eredivisieteam (BNXT League) en het U22 team van de United Academy, uitkomend in de Dutch Talent League. Hij gaat een belangrijke een rol spelen in de talentontwikkeling in de regio voor zowel jongens als meisjes.

Jeroen van Vugt nieuwe hoofdcoach Lekdetec.nl