Interview Katoo Koenen

Wanneer ben je begonnen met basketbal en weet je nog waarom?

Ik ben toen ik 10 was begonnen met basketbal. Ik had toen al veel verschillende sporten uitgeprobeerd, maar had nog niet iets gevonden wat ik echt leuk vond. Mijn vader heeft vroeger ook altijd gebasketbald, waardoor ik het ook maar eens ging proberen. Ik vond het toen meteen heel leuk waardoor ik ook ben begonnen met competitie spelen.

Interview Katoo Koenen

Vertel eens iets over de loopbaan bij Bemmel, hoe lang speel je er en welke prijzen heb je gewonnen?

In het seizoen 2012-2013 kwam ik bij Bemmel spelen. Ik was toen 12 jaar en mocht dat jaar meetrainen bij het u20 eredivisie team van Bemmel en spelen bij het u16 team van Arnhem

In het seizoen van 2013-2014 mocht ik gaan meespelen bij het u20 team van Bemmel. Ditzelfde seizoen was er ook een u18 team samengesteld voor het landskampioenschap van u18. Dat landskampioenschap hebben we toen ook met het u18 team gewonnen.

In het seizoen van 2014-2015 mocht ik mee trainen met D1 en af en toe een wedstrijd mee doen, dat combineerde ik met het u18 team van Bemmel en het u20 team van Yellow Blizzards. Dit seizoen ben ik zowel met het u20 team van Yellow Blizzards als met D1 van Bemmel landskampioen geworden.

Na bovenstaand seizoen heb ik drie seizoen bij CTO gespeeld en getraind. Tijdens mijn laatste seizoen (2017-2018) heb ik het spelen en trainen met het CTO u20 gecombineerd met het spelen voor D1 van Bemmel. Dit seizoen verloren we helaas de Play-Offs finale, maar won ik wel de prijs voor belofte van het jaar.

In het seizoen 2018-2019 ben ik weer volledig naar Bemmel gegaan, waar ik ben uitgekomen voor het u20 team en D1 van Bemmel. In het seizoen daarop heb ik ook voor Lekdetec en u20 van Bemmel gespeeld. Tijdens mijn laatste seizoen (2020-2021) heb ik alleen bij Lekdetec team gespeeld.

Interview Katoo Koenen

Wat is je mooiste herinnering uit je tijd bij Bemmel?

Ik heb heel veel mooie herinneringen aan mijn tijd bij Bemmel. Maar twee die me toch wel echt zijn bijgebleven zijn:

  • Tijdens mijn eerste seizoen dat ik mee mocht trainen met D1 zijn we meteen landskampioen geworden, dat was heel tof om meteen mee te mogen maken!
  • In het seizoen 2017-2018 kreeg ik de prijs voor belofte van het jaar. Dit had ik totaal niet aan zien komen en was dus ook een heel groot compliment.

Aankomend seizoen heb je besloten om een stapje terug te doen, waarom?

Ik merkte dat ik het plezier in het spelletje een beetje begon te verliezen. Doordat ik basketbal altijd met heel veel plezier heb gespeeld, wilde ik niet dat ik het op een slechte manier af ging sluiten. Vandaar dat ik heb besloten om dit seizoen niet te spelen en me even te richten op het afstuderen en om andere sporten uit te proberen.ย 

Interview Katoo Koenen

Zien we je nooit meer terug op het hoogste niveau?

Zeg nooit, nooit. Ik denk dat het heel goed is geweest voor mezelf dat ik dit seizoen ben gestopt. Ik merk dat ik hierdoor het plezier in het spelletje niet helemaal kwijt ben geraakt. Ik vind het fijn om nu iets meer tijd voor mezelf te hebben en om veel andere sporten uit te kunnen proberen. Stel ik begin het dit seizoen toch nog echt te missen, dan kan ik volgend seizoen altijd weer kijken naar wat de mogelijkheden zijn.