Tweede aanwinst Lekdetec Brechte Norel

Brechte Norel

Lekdetec.nl heeft zich versterkt met de 1.81m lange Brechte Norel. Norel (24) komt over van Landstede ZAC uit Zwolle, waar ze de jeugdopleiding van de Landstede Hammers doorliep. Op dit moment werkt Brechte als recruiter voor het onderwijs bij Maandag in Zwolle, maar gaat in september starten met een nieuwe opleiding in Nijmegen. Brechte is na Janiek Wesseling de tweede nieuwkomer in het team van Lekdetec.nl. Lekdetec.nl begint op 24 september aan het nieuwe seizoen met een thuiswedstrijden tegen Topkip Lions uit Landsmeer.

Brechte over haar overstap naar Gelderland: “Voor mijn studie in Nijmegen was ik opzoek naar een basketball-uitdaging buiten Zwolle. Ik ben direct goed opgevangen in Bemmel en de gesprekken met de club liepen erg prettig. Ik heb enorm veel zin om het team te gaan helpen en ben erg benieuwd naar het spelen in de Women’s Basketball League”.

Ook komend seizoen zal Lekdetec weer onder de leiding van Jeroen van Vugt staan. Jeroen begint aan zijn tweede seizoen als hoofdcoach van Lekdetec. “Vorig jaar hadden we al een smalle basis als team en dat heeft wel mijn focus om de selectie breder te maken. Er zit veel talent in de omgeving, maar dat is nog niet klaar voor de Women’s Basketball League. Met de komst van Brechte hebben we een speelster gevonden met veel enthousiasme en een goede set skills. Zij gaat ons helpen om een stabieler team te worden.”, aldus van Vugt over zijn nieuwste aanwinst.

Achter de schermen wordt hard gewerkt door de staf om het team voor het komende jaar rond te krijgen. René van der Wielen, die betrokken is bij de samenstelling van de teams, zegt hierover: “Het is hard werken om de selectie voor de dames rond te krijgen, maar het ziet er wel veelbelovend uit voor het komende seizoen. Samen met Jeroen worden de gesprekken met de huidige en nieuwe speelsters gevoerd. Inmiddels is wel bekend dat Julia Jorritsma niet terug zal keren komend seizoen, zij kiest voor het 3X3 programma van de NBB. Met de komst van Brechte hebben we er een veelzijdige speelster bij die het team ook de nodige energie gaat geven.”