Hongaarse versterking voor Lekdetec

Het team van Lekdetec.nl krijgt steeds meer vorm en maakt zich klaar voor een nieuw seizoen in de Women’s Basketball League. De vierde versterking is gevonden in Janka Mihalik. De 23 jarige speelster is geboren in Boedapest en begon op haar 9e met basketballen. Op haar 14e ging ze spelen bij het vrouwen basketballteam van MTK in haar geboortestad, dat speelde in de 2e league in Hongarije. De basketballster van 1,74m speelt het liefste op de shooting guard/small forward positie. 

Janka is naar Nederland gekomen als student, ze heeft een degree in de landbouw. Op dit moment werkt Janka als Solution Engineer in een IT bedrijf genaamd Pax8. 

Mihalik over haar stap naar het Nederlandse basketball: “Ik ben dankbaar voor de kans om deel uit te maken van Lekdetec.nl. Een team met een mooie historie en een naam in het Nederlandse Vrouwenbasketball. Ik kijk er erg naar uit om samen met mijn teamgenoten hard te werken en alle uitdagingen aan te gaan die het seizoen ons gaan brengen”. 

“Het lijkt erop dat ons team breder gaat worden dan vorig seizoen wat een mooie ontwikkeling is. Janka heeft een goede indruk achtergelaten, ik kijk er enorm naar uit om met haar en het team aan de slag te gaan.”, vertelt Jeroen van Vugt over zijn nieuwste aanwinst. 

Lekdetec.nl opent het seizoen op 24 september thuis tegen Topkip Lions. De wedstrijd begint om 17:00 uur. Seizoenkaarten voor de wedstrijden van Lekdetec.nl zijn te verkrijgen via deze link.