Rinske Scholten geselecteerd voor 3X3 U21

Batouwe Basketballspeelster Rinske Scholten is door bondscoach Jeanine Tjin-a-Sioe geselecteerd voor het Nederlands Team U21 in het 3X3 basketball. Het U21 team zal twee toernooien spelen in de Nations League, waarbij zeker is dat Rinske het eerste toernooi mee gaat doen. De eerste stop zal plaatsvinden in Voiron in Frankrijk, deze zal waarschijnlijk online te volgen zal zijn. Vanzelfsprekend zullen wij de link via onze social media delen, dus blijf op de hoogte! Tot die tijd traint de 3X3 selectie regelmatig in Amsterdam.

โ€œDe bondscoach nodigde me uit om eens mee te komen trainen, dat leek me erg gaaf en zodoende ben ik naar de trainingen gegaan. Het is erg gaaf om geselecteerd te zijn en Nederland te vertegenwoordigen op een toernooi. Het oranje shirt maakt me erg trotsโ€, zegt Rinske Scholten.

Het U21 van Nederland bestaat uit:

  1. Rinske Scholten
  2. Jamy de Kock
  3. Birte Steggink
  4. Chermensa van la Parra

Namens Batouwe Basketball feliciteren we Rinske met deze selectie en wensen haar veel succes deze zomer. We zien haar graag na de zomer weer terug in de Kooi!

Voor meer informatie over het toernooi bezoek je de website van FIBA 3X3.