Selectie Dolphins compleet

Selectie Dreamfields Dolphins voor seizoen 2022-2023 compleet

Het nieuwe basketballseizoen staat voor de deur, zo ook voor de mannen
van de Dreamfields Dolphins. De Dolphins beginnen aan hun vierde seizoen in de promotiedivisie, het hoogste amateurniveau van Nederland. De selectie van coach Michael Schuurs is definitief en er wordt hard gewerkt naar de seizoensopener op 24 september.  

Matthew van Tongeren is één van de nieuwkomers in de selectie van Michael Schuurs. Door een vervelende blessure kwam Matthew vorig seizoen niet in actie, hij heeft veel tijd besteed aan zijn herstel en maakt zich nu op voor een seizoen in de promotiedivisie. Matthew zal het spelen bij de Dolphins combineren met het coachen van Trajanum Heren 1 in de Tweede Divisie. 

Een ander nieuw gezicht in het team is de ervaren Pim de Vries die vorig seizoen in actie kwam voor Attacus, het team dat de Dolphins uitschakelde in de halve finale om het kampioenschap. De power forward was vele jaren onderdeel van de selectie van Heroes Den Bosch en speelde in het seizoen 2018-2019 voor de Dutch Windmills uit Dordrecht. 

Verder wordt de selectie gevuld met nieuwkomers Stefanos Oude Bos en Duncan Joosten. Stefanos Oude Bos komt over van Landstede Hammers en kwam vorig seizoen uit in de BNXT-League. Duncan Joosten komt over van Arnhem Eagles. 

We nemen afscheid van Jesper Dreis, Michael Schildering en Wouter Bruggeman. Coach Michael Schuurs is tevreden met de nieuwe selectie en kijkt uit naar zijn tweede seizoen in Bemmel: “Het is heel jammer dat 3 spelers niet verder gaan bij ons, maar met deze nieuwkomers zijn we er zeker niet op achteruit gegaan. We zijn afgelopen week begonnen met de trainingen en de energie is voelbaar, we kijken uit naar de competitie. We starten direct goed met zware tegenstanders, een mooie krachtmeting om te zien hoe sterk we zijn dit seizoen.”. 

De volledige selectie bestaat uit: Sigo Jörissen, Brian van de Weijenberg, Winston Hoft, Bram van Loenen, Duncan Joosten, Stefanos Oude Bos, Nour Yaaqobi, Pim de Vries, Robin Simonis, Matthew van Tongeren en Olaf Jansen. De coachingstaf bestaat, net als vorig seizoen, uit Michael Schuurs en Patrick Klomp. Willie Hermens blijft actief als teammanager. 

De competitie begint voor de Dreamfields Dolphins op zaterdag 24 september in eigen huis tegen de huidige kampioen van de promotiedivisie Lokomotief uit Rijswijk. De uitwedstrijd tegen Den Helder Suns 2 wordt verplaatst naar een later moment in het seizoen.