Voorlichtingsavond 11 juni

!Oproep aan leden en sponsors van Batouwe!

Er is een goede kans dat Batouwe De Kooi kan kopen, maar daarvoor hebben we jullie hulp nodig!

Kom naar de voorlichtingsavond op dinsdag 11 juni 19.30 uur in De Kinkel!

Dankzij goede gesprekken tussen de eigenaar van De Kooi, de Gemeente Lingewaard en het bestuur van Batouwe Basketball (samen met United Basketball) is de kans dat Batouwe Basketball De Kooi kan kopen, sterk gestegen.
Het college van Burgemeester & Wethouders van de Gemeente Lingewaard steunt ons plan om De Kooi te kopen. Zij vinden het vooral belangrijk dat onze leden, familie, vrienden, kennissen en sponsors stukjes van De Kooi kopen zodat we daarmee laten zien hoe Batouwe leeft!

Dit is erg belangrijk, want om De Kooi te kunnen kopen, hebben we naast de verkoop van stukjes Kooi ook een Maatschappelijke Financiering nodig. Deze financiering heeft een lage rente en kan met de hulp van de gemeente geregeld worden. De gemeente zal dan garant staan voor ons. Het college heeft wel enkele voorwaarden voor hun steun. Zo moeten Batouwe Basketball (en United Basketball) zelf hun best doen om zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen. En daar hebben wij jullie steun enorm bij nodig!

Kom naar de voorlichtingsbijeenkomst op dinsdag 11 juni 2024 om 19.30 uur in De Kinkel in Bemmel!

Iedereen is welkom: leden, familie, kennissen, vrienden en sponsoren. Tijdens deze bijeenkomst laten we onze plannen zien en leggen we uit hoe je je geld kunt terugkrijgen én wat de voordelen zijn van het bezitten van een stukje van De Kooi. Jullie zijn de ‘Batouwe familie’ en De Kooi wordt ons familiebezit!

Het plan

De gemeente wil ons steunen, maar wij moeten dus ook laten zien dat we ons best doen. We willen samen met jullie, onze leden, jullie netwerk en onze sponsoren, zoveel mogelijk geld inzamelen om eigenaar van De Kooi te worden.

De gemeente heeft geen specifiek bedrag genoemd, maar wij willen in totaal €500.000 ophalen. Dit willen we bereiken door:

  • Verkoop van certificaten van aandelen
  • Donaties en giften
  • Acties organiseren
  • Subsidies en andere bijdragen
  • Crowdfunding via onze sociale media
  • Vooruitbetaalde inkomsten van sponsoren
    Samen kunnen we dit doel bereiken!

Tatjana Schreuder, bankdirecteur van Rabobank Veghel en moeder van twee basketballende kinderen, heeft ons goede tips gegeven over crowdfunding en hoe de Rabobank ons kan ondersteunen. Door certificaten van €250 te verkopen kunnen wij geld inzamelen om De Kooi te financieren. Hoe meer certificaten je koopt, hoe méér voordelen je krijgt. We werken ook aan aantrekkelijke voordelen voor gulle donateurs en sponsoren. We vertellen hier graag meer over tijdens de voorlichting!
Tatjana wordt voorzitter van de Financiële Commissie Kooikoop (FCK) en zal samen met vier andere vrijwilligers toezicht houden op de financiële zaken.

Jullie hulp is nodig!
Wij, het bestuur van Batouwe Basketball, kunnen dit niet alleen. We hebben de hulp nodig van iedereen die Batouwe belangrijk vindt. Het gaat niet alleen om geld. We vragen ook om hulp bij verschillende taken. Heb jij speciale vaardigheden als persoon of op professioneel vlak die we kunnen gebruiken? Laat het ons weten!

Als veel ouders en leden zich aanmelden als vrijwilliger voor verschillende taken en acties, kunnen we bijvoorbeeld aan het NOC*NSF en de Rabobank vragen om ons te ondersteunen. Er komt nu zoveel op ons af dat professionele hulp erg gewenst is.
We hopen genoeg tijd te krijgen voor de koop van De Kooi, maar we moeten snel aan de huidige eigenaar duidelijk maken dat we De Kooi kunnen kopen!

We hebben jullie echt nodig om De Kooi te kunnen kopen en zien jullie graag 11 juni!
Kom naar de voorlichting en meld je aan via secretariaat@batouwebasketball.nl

Be there!

Wanneer: Dinsdag 11 juni
Tijdstip: inloop 19.30 uur, start 20.00 uur
Locatie: De Kinkel in Bemmel