Gelre Rookies U12 doet mee aan het HNBT toernooi!

Wildcats, Nimma Gemina en Batouwe Basketball samen = Gelre Rookies

Van zaterdag 27 mei tot en met maandag 29 mei hebben 3 verenigingen de handen ineen geslagen en meegedaan aan het HNBT toernooi in Groningen. Een prachtig toernooi voor de 26e keer georganiseerd door BV Groningen en partners uit de wijde regio.

Wildcats, Nimma Gemina en Batouwe brachten gezamenlijk een team op de been met enthousiaste U12 kinderen die deelnamen onder de naam Gelre Rookies. Met een eigen tenue, trainers van verschillende verenigingen, enthousiast publiek, een fanatieke staf en teams uit verschillende landen werd het een prachtig toernooi!

Het verblijf was geregeld in het Flonk hotel in Groningen-zuid, waar het de spelers en staf aan niks ontbrak. Meest gehoorde reacties: “Wauw, wat groot en mooi!” en “Is het zwembad al open?”. Complimenten voor de organisatie, waarbij het verblijf en de zaken rondom de wedstrijden goed geregeld waren.

In een moeilijke poule werden topwedstrijden gespeeld tegen Woking Blackhawks uit Engeland, Sloboda Tuzla uit Bosnië en BV Groningen, waarbij de spelers elke wedstrijd beter werden en als team prachtig basketbal lieten zien. De wedstrijd tegen Tuzla was misschien wel het mooiste voorbeeld. Waar er in het eerste kwart nog 21-1 verloren werd pakten de jonge U12 spelers van Gelre Rookies vervolgens het initiatief en wisten de gerenommeerde basketbalacademie van Tuzla terug te wijzen met een 6-10 uitslag in het tweede kwart en een 29-20 uitslag over de resterende 3 kwarten.

Op zondag werd er helaas nipt verloren van BV Groningen, waarna op maandag werd gestreden met Fortuna Logabirum Leer om de 7e plaats. Deze wedstrijd werd overtuigend gewonnen en enthousiast gevierd door spelers, staf en publiek.

Al met al een prachtig weekend voor de spelers en staf. Voor de 3 verenigingen en de staf een duim voor het meedenken, organiseren en het gezamenlijk optrekken. Voor alle betrokken ouders een bedankje voor het in groten getale aanwezige publiek en het meedoen in deze samenwerking!