Womens’s Basketball League 16 januari van start

De Women’s Basketball League (WBL), de eredivisie voor vrouwenteams, zal worden hervat op zaterdag 16 januari. Dat is de uitkomst van het overleg dat de Nederlandse Basketball Bond en de clubs in de WBL hebben gevoerd, sinds begin december bekend werd dat topcompetities in teamsporten onder voorwaarden weer mogen worden opgestart. Hieronder vind je ook een update over de andere competities.

WOMEN’S BASKETBALL LEAGUE

De WBL-teams beginnen op 16 januari aan een nieuwe, enkele competitie die tot t/m 10 april duurt en waarbij alle clubs elkaar twee keer treffen, eenmaal thuis en eenmaal uit. De uitslagen van begin oktober, toen de competitie al na twee weken werd stil gelegd als gevolg van de tweede coronagolf, blijven staan. De play-offs van de WBL eindigen op 1 mei. Over het opgestelde protocol dat nodig is om weer te kunnen gaan spelen, wordt volgende week verder overlegd.

DUTCH BASKETBALL LEAGUE

Eerder was al bekend geworden dat de Dutch Basketball League ook in het weekeinde van 16 en 17 januari van start zal gaan, met uitzondering van de wedstrijd tussen Donar en Landstede Hammers die op verzoek van de NOS voor een live uitzending op de publieke zender naar voren is geschoven naar zondagmiddag 10 januari. In de DBL wordt eerst een volledig nieuwe, halve competitie gespeeld. Alle uitslagen van oktober komen te vervallen. Daarna volgt een splitsing in een Elite A (1 t/m 6) en een Elite B poule (7 t/m 12). In deze poules wordt vervolgens een volledige competitie afgewerkt van tien speelronden (uit en thuis), gevolgd door de play-offs met deelname van acht teams.

ROLSTOEL EREDIVISIE

Met de clubs in de Rolstoel Eredivisie is door de NBB ook overlegd. Besloten is om deze divisie vooralsnog niet van start te laten gaan. In januari zullen de betrokken partijen opnieuw om de tafel gaan zitten om te kijken wat er mogelijk is.

OVERIGE COMPETITIES

Voor alle andere competities geldt dat de vier speelrondes van januari als gevolg van de nu geldende coronamaatregelen verplaatst zijn naar extra weekenden in april en mei. Er zijn t/m 19 juni in totaal zeven extra weekenden in de kalender opgenomen.

PERSCONFERENTIE

Op dinsdag 12 januari staat de volgende persconferentie van het kabinet gepland. Hopelijk wordt dan duidelijk wat er voor de sport mogelijk is na 19 januari, als de huidige coronamaatregelen aflopen.

Bron: basketball.nl