Nieuwe coronamaatregelen binnensport

Vanaf 6 november zijn er nieuwe maatregelen voor de amateursport en dan met name voor de binnensport van kracht. Dat heeft het demissionair kabinet afgelopen dinsdagavond aangekondigd. Voor basketball betekent het dat naast de kantine, ook de sporthal voor personen van 18 jaar en ouder alleen toegankelijk is met een Corona Toegangsbewijs (CTB).

Voor de jeugdcompetitie tot en met de U18 zouden de nieuwe maatregelen geen grote impact hoeven te hebben. Zowel de spelers als begeleiding (coach/scheidsrechter/jury) zijn tot en met deze leeftijdscategorie niet CTB-plichtig. Zoals eerder benoemd zijn ouders die rijden daarentegen wel CTB-plichtig. Bij de competitie van U20 en ouder is de impact groter. Ook hier zijn scheidsrechters, coaches en jury niet CTB-plichtig, echter alle spelers wel.

Uitzonderingen

Personen die een functie hebben bij een wedstrijd of training, zoals trainers, coaches, scheidsrechters en juryleden, zijn niet CTB-plichtig. Rijouders die meereizen naar een wedstrijd, worden aangemerkt als publiek en dienen wél een CTB te laten zien.

Meer informatie

Meer informatie over de nieuwe maatregelen, is te vinden op de coronapagina van de NBBde FAQ van NOC*NSF en onze corona-protocol pagina.

Bezoek aan De Kooi

Wil jij sporten in De Kooi of breng je een bezoek aan de horeca of een sportwedstrijd? Zorg dan dat je jouw legitimatie én coronatoegangsbewijs bij de hand hebt. De medewerkers van de Kooi en onze eigen vrijwilligers scannen jouw QR code bij de ingang.