Herstel Lekdetec.nl tegen gehavend Loon Lions

Na een zwarte periode, waarin onder andere volkomen onnodig verloren werd van hekkensluiter Keijser Capital Martini Sparks, stond een cruciale thuiswedstrijd tegen Loon Lions op het programma. Een overwinning was broodnodig om in de race te blijven voor een play-off plaats. Cornelia Fondren was weer genoeg hersteld om minuten te kunnen maken. De Landsmeerse formatie trad aan zonder Tanya Broring en Fieke Ligthart.

Beide teams startten zeer voorzichtig maar begonnen na een paar minuten warm te draaien. Lekdetec.nl speelde gevarieerder en vond de vijandelijke basket makkelijker dan de gasten waardoor 19-9 op het bord stond na 10 minuten.

Het begin van het tweede kwart was opnieuw voor Lekdetec.nl. Driepunters van Yordi Kathmann, Nanneke Vissers, Anne van Vlijmen en Julia Jorritsma zorgden voor een comfortabele voorsprong omdat bij Loon Lions de schoten niet wilden vallen en penetraties naar de basket goed opgevangen werden door de Bemmelse verdediging. Maar het belangrijkste wapen in de aanval van Lekdetec.nl was in deze fase Richelle van der Keijl die met name door Lisanne de Jonge goed werd aangespeeld en tegen een hoog percentage afrondde in the paint. Maar bij 31-11 stokte het spel plotseling en kon Loon Lions beginnen aan een in totaal 15-0 run. De thuisploeg scoorde niet meer en de rust brak aan bij 31- 19.

Loon Lions ging vrolijk door na rust, profiteerde van vaak onnozel balverlies van het Bemmelse team en kwam terug tot 31- 26. Maar even plotseling als de aanval eerder droog lag bij de thuisploeg, kwam het weer in volle hevigheid op gang. Katoo Koenen scoorde belangrijke punten en Yvke Hoek stond te rebounden of haar leven er van afhing. Na drie kwarten stond het 33- 50 en was het oude verschil voor een groot deel in ere hersteld.

Het vierde kwart was Katie Bussey tegen Lekdetec.nl. De meest onmogelijke ballen schoot Katie door de Bemmelse ring maar omdat de scores ook aan de andere kant bleven vallen werd het verschil niet wezenlijk kleiner. Bij het eindsignaal stond het 71- 57.

Een goede en belangrijke overwinning voor Lekdetec.nl. Positief waren de inzet, het rebounden en het schotpercentage. Dat lag mede aan het sterke spel van Richelle van der Keijl die een prachtige double double (18 pnts, 10 rebs) neerzette en terecht tot speelster van de wedstrijd werd gekozen. Loon Lions miste belangrijkste speelsters maar ook Cornelia Fondren was nog niet volledig terug en Marlou de Kleijn ontbreekt nog steeds. In elk geval biedt deze wedstrijd hoop voor de toekomst.