Leentje gehuldigd als clubheld

Clubheld van het jaar regio Lingewaard

Elk jaar wordt er in Nederland de Clubheld van het jaar verkiezing gehouden. Nu hebben wij natuurlijk heel veel clubhelden in Bemmel. Maar dit jaar is één van onze helden in de prijzen gevallen:

Leentje is verkozen tot Clubheld van het jaar regio Lingewaard. 

Afgelopen zaterdag werd Leentje gehuldigd in de rust van de wedstrijd Dreamfields Dolphins – Harlemlakers. Jeroen Guldemond (Voorzitter Batouwe Basketball), Kor de Jonge (Voorzitter Stichting Topbasketball Lingewaard) en Lauren (Mini’s) overhandigden aan Leentje een oorkonde, t-shirt (thanks Roeland van Pelserprint) en een basketball. Op deze bal staan veel namen van spelers, speelsters, vrijwilligers en clubleden die op Leentje gestemd hebben.

Leentje gefeliciteerd met deze mooie prijs, geniet van!

Leentje gehuldigd als clubheld

Over Leentje

Wat maakt Leentje nou zo speciaal? Leentje is een clubicoon. Beroemd en berucht. Vooral berucht. Tenminste bij de tegenstanders, want ze is onze grootste fan. Zwaaiend met shirts, trommels, bezems (of elk willekeurig voorwerp voor handen) zweept ze het publiek op. Haar grootste wapen is ongetwijfeld haar stemgeluid. Iedereen die haar kent weet waar we het over hebben. De stem van Leentje is te omschrijven als: luid, herkenbaar en soms oorverdovend. Haar lach daarentegen is heerlijk en aanstekelijk.

Maar bovenal heeft ze een hart van goud. Leentje bouwt op, breekt af en ruimt op, een echte regelaar. Alles waarbij de handen uit de mouwen worden gestoken staat ze vooraan. Ze is elke dag aanwezig, (letterlijk ELKE DAG!), om de ballenbakken en kasten te openen en te sluiten. Basketball is haar leven. Batouwe is haar leven. En Batouwe is Leentje.