Een avondje Breda met dames 2

Wedstrijdverslag door Luit Meeringa.

Na de wedstrijd van Dames 2 tegen Barons uit Breda ontvingen wij een leuk wedstrijdverslag door een van de ouders. Speel je bij Batouwe en heb je ook een wedstrijdverslag dat je wilt plaatsen op de website? dat kan! Stuur een mailtje met tekst en eventuele foto’s naar info@batouwebasketball.nl t.a.v. websiteredactie.

Dames 2 – Barons Breda

Zaterdag 25 januari moesten onze dames 2 naar Breda voor hun wedstrijd tegen de Barons. In de sporthal aan de Doelen begon de game iets later dan gepland. Onze dames waren erop gebrand een goed resultaat neer te zetten na de wedstrijd van vorige week die met miniem verschil onnodig werd verloren.  Hannah had ongewild zich niet optimaal kunnen voorbereiden op de wedstrijd door een ernstig ongeval bij haar in de buurt, waar ze zelf niet bij betrokken was.

Het team van Robert kwam goed uit de startblokken. Via Aya en Madli liep de Batouwe al snel uit naar een 0-7 voorsprong. In het 1e kwart kreeg Kris een bal/vinger ongelukkig in haar oog wat haar tot aan de rust uit voorzorg op de bank hield. De Barons kwamen beter in de wedstrijd en kwam aan het einde van het 1e kwart terug tot 10-11. Voor rust zorgden Aya en Ellen met een drietje dat de marge weer wat groter werd tot 10-15. Het 2e kwart begon de Batouwe goed. Moniek pakte ook haar drietje waardoor het verschil naar de 10 punten ging. Na 11-22 brak er een fase aan waarin de Barons zich terug knokte en op 22-23 weer aansluiting vonden. Alleen Dirkje wist voor de Batouwe een score op het bord te krijgen. Net als in het 1e kwart werd de marge weer vergroot tot 22-29 bij rust door scores van Aya en Carlin.

Na rust bleek dat Kris gelukkig toch mee kon doen. Tijdens de warming-up bleek haar vizier scherp genoeg om de 2e helft te kunnen spelen.  In het 3e kwart werd er een goede teamprestatie neergezet.  Met de energie en strijdlust van Kris bleef het team lekker basketballen en liet men zich niet meeslepen in de hectiek. Uiterst koelbloedig liepen ze uit naar 23-39.  Het team liet de bal het werk doen en werd de vrije “vrouw” steeds gevonden. Beau kon vanaf de zijkant ook haar drietjes schieten.  Dit resulteerde in een comfortabele 32-51 na het 3e kwart. Er werd hard gewerkt onder het bord en de rebounds waren ondanks minder lengte van onze kant in de meeste gevallen voor de Batouwe.  In het begin van het 4e kwart maakte de Batouwe meteen duidelijk dat er niets te halen viel. De score liep uit naar 34-61. Daarna werd de wedstrijd uitgespeeld en stond er aan het einde een mooie 37-63 op het bord.