Vincent van Sliedregt assistent coach Nationaal Team VU20

Vincent van Sliedregt wordt de nieuwe assistent coach van de VU20, het team dat uitkomt in de A-divisie onder leiding van Molly McDowell. Vincent is sinds afgelopen seizoen hoofdcoach van Lekdetec.nl en heeft in zijn debuutjaar mooie progressie geboekt met het eredivisieteam. Daarnaast is hij actief als assistent coach van Yoast United en hoofdcoach van de U22 van de United Academy (voormalig TBG Dragons). Het is voor het eerst dat Vincent aansluit bij de nationale selecties.ย 

De nationale jeugdselecties spelen komende zomer helaas geen Europese Kampioenschappen. De internationale basketbalbond FIBA heeft vanwege de coronapandemie besloten geen enkel jeugdkampioenschap door te laten gaan. De ranglijst van A- en B-divisielanden wordt voor een jaar bevroren, waardoor de plek van de Orange Lions MU16 en Orange Lions VU20 in de A-divisie gewaarborgd blijft. Wel is er voor de nationale jeugdselecties MU16, MU18, VU16, VU18 en VU20 een zomerprogramma.

Om de nationale selecties toch bij elkaar te brengen, vinden er zomerprogrammaโ€™s plaats voor de jeugdteams. Alleen de Orange Lions MU20 zullen deze zomer niet bij elkaar komen, omdat veel talenten elders in Europa en in Amerika spelen en daardoor veelal buiten Nederland zullen verblijven. Het trainingsprogramma voor de Orange Lions jeugdselecties start 5 juni a.s.

De staf van de nationale ploegen bestaat uit:

MU18 (B-divisie): Radenko Varagic en Lars Jansen
MU16 (A-divisie): Erik Braal en Mike de Kraker
VU20 (A-divisie): Molly McDowell en Vincent van Sliedregt
VU18 (B-divisie): Jorrick Creyghton
VU16 (B-divisie): Joost van Rangelrooy en Mitchell Lieveld