Basketballclubs bundelen krachten: Matthew Otten nieuwe hoofdcoach Dreamfields Dolphins

Matthew Otten trainer/coach Dreamfields Dolphins

Matthew Otten wordt de nieuwe trainer en coach van het eerste mannenteam uit Bemmel, uitkomend in de Promotie Divisie. Als opvolger van Chris Stomp zal Matthew aankomend seizoen bij de Dreamfields Dolphins, onderdeel van Batouwe Basketball, aan de slag gaan.

De 37 jarige Nederlandse Amerikaan met Nijmeegse roots afkomstig uit Las Vegas is, na zijn collegeperiode bij Francisco State, jaren actief geweest in de Nederlandse Eredivisie. Van 2009 tot 2011 speelde Otten voor Groningen. Daar won hij de NBB Beker (2011) en het landskampioenschap (2010). Na een jaar in Engeland voor Mersey Tigers gespeeld te hebben, tekende Otten een contract bij Rotterdam Basketball. In Nederland heeft hij ook als coach de nodige ervaring opgedaan. Onder andere bij eredivisionist SPM Shoeters, waar hij als Assistent Coach de Beker won en actief was in de Fiba Europe Cup. Matthew is inmiddels al jaren als trainer en coach actief in Nijmegen bij de jeugdteams van TBG Dragons en zal deze rol blijven vervullen voor TBG Dragons.

Basketballclubs bundelen krachten: Matthew Otten nieuwe hoofdcoach Dreamfields Dolphins

Matthew Otten: ”Ik ga deze uitdaging graag aan en zie mijzelf als de brugfunctie tussen Batouwe Basketball en TBG Dragons om talent zo goed mogelijk te blijven ontwikkelen voor uiteindelijk de DBL. Er staat een mooie spelersgroep en ik ga proberen het maximale uit de groep te halen.”.

Herm Timmermans: ‘’We zijn erg enthousiast over de komst van Matthew in Bemmel. Met zijn basketballkennis, ervaring als trainer en speler, gecombineerd met zijn enorme drive, kan hij een mooie bijdrage leveren aan de ambitie van onze vereniging.’’

Basketball in Gelderland groot maken

Batouwe Basketball en TBG Dragons zijn met elkaar in gesprek om de krachten te bundelen op het gebied van sportontwikkeling. Beide verenigingen hebben de ambitie om naast de breedtesport ook een echt topsportplatform te ontwikkelen. Voor het vrouwenbasketbal is dat er in Bemmel al jaren. Dreamfields Dolphins en TBG Dragons willen hier ook voor de mannen aan gaan bouwen. ‘’We hebben veel jeugdige basketballers in de regio. Door het delen van kennis en samen te werken op het gebied van jeugdopleidingen kunnen we talenten betere faciliteiten bieden, waardoor we het niveau van beide verenigingen omhoog tillen. Als basketbalverenigingen in Gelderland zien wij verschillende kansen om met andere verenigingen samen te werken om het basketbal zowel in de breedte als in de top te laten groeien. Breedtesport, talentontwikkeling en topsport gaan wat ons betreft hand in hand, daar zullen we ons de komende jaren verder voor inzetten,’’ aldus Herm Timmermans (bestuurslid Batouwe Basketball) en Omar Reiss (bestuurslid TBG Dragons).

Omar Reiss: “De jeugdteams van TBG Dragons acteren in de leeftijdsklasse U12, U14, U18 en U21 op het hoogste landelijke niveau en de U16 op het één na hoogste niveau. Via de samenwerking met Batouwe Basketball faciliteren we doorstroming van U21 spelers naar een hoog nationaal niveau.”