Vincent van Sliedregt nieuwe coach Lekdetec.nl

Basketballclubs versterken samenwerking: Vincent van Sliedregt nieuwe hoofdcoach Lekdetec.nl

Vincent van Sliedregt trainer/coach Dames 1 Bemmel

Vincent van Sliedregt wordt de nieuwe trainer en coach van het eerste damesteam uit Bemmel, uitkomend in de Eredivisie. Als opvolger van Daan de Heus zal Vincent aankomend seizoen bij de Lekdetec.nl, onderdeel van Batouwe Basketball, aan de slag gaan. Daarnaast zal hij ook een rol spelen in de ontwikkeling van de U20 Eredivisie speelsters.

De 32 jarige Vincent woont tegenwoordig in Tiel, maar zijn roots liggen in Rotterdam. Als speler is hij actief geweest in de Nederlandse Eredivisie en de Italiaanse serie C. Zijn eerste ervaring als trainer doet hij op in 2002, en maakt de stap naar fulltime coachen als Hoofd van het RTC in Rotterdam in 2012. Na een succesvolle periode als assistent coach bij het DBL team en hoofdcoach van de Dutch Talent League in Rotterdam, maakt hij in 2018 de overstap naar TBG Dragons in Nijmegen, waar hij samen met Matthew Otten verantwoordelijk is voor de gehele jeugdopleiding. Afgelopen seizoenen coachte hij onder andere de U18 en de mannen in de Dutch Talent League. Ook komend seizoen zal hij actief zijn bij TBG Dragons. Internationaal is Vincent actief sinds 2016 als coach op onder andere de Eurobasket Camps in de Verenigde Staten, voor zowel mannen als vrouwen.

Vincent van Sliedregt: ”wanneer een club als Lekdetec contact zoekt dan ga je natuurlijk in gesprek. In dat gesprek zagen we samen kansen om vooruitgang te boeken. Ik werd direct enthousiast om met een toporganisatie, een jonge ambitieuze spelersgroep en een hele trouwe fanbase onze krachten te bundelen. ’’

Vincent van Sliedregt nieuwe coach Lekdetec.nl

Anouk Biesters: ‘’We zijn erg enthousiast over de komst van Vincent in Bemmel. We hebben goed gekeken wat het team nodig heeft om optimaal te presteren en tegelijkertijd nieuw talent op te leiden. Vincent is fulltime met zijn passie bezig, dat gaat onze speelsters beter maken. Met zijn drive, gecombineerd met zijn kennis en (internationale) ervaring, kan hij een mooie bijdrage leveren bij de ambitie van onze vereniging.’’

Basketball in Gelderland groot maken

Batouwe Basketball en TBG Dragons bouwen de onderlinge samenwerking verder uit. De Dreamfields Dolphins en TBG Dragons bundelden vorig jaar al eerder krachten met de inzet van coach Matthew Otten. ‘’Trainers zoals Vincent en Matthew zijn fulltime met basketball bezig. Dat betekent dat ze volledige focus hebben op de ontwikkeling van talentvolle basketballers in de regio. Door het delen van kennis en samen te werken kunnen we talenten betere faciliteiten bieden, waardoor we het niveau van beide verenigingen omhoog tillen. Als basketballverenigingen in Gelderland zien wij verschillende kansen om met andere verenigingen samen te werken om het basketball zowel in de breedte als in de top te laten groeien. Breedtesport, talentontwikkeling en topsport gaan wat ons betreft hand in hand, daar zullen we ons de komende jaren verder voor inzetten,’’ aldus Anouk Biesters (bestuurslid Batouwe Basketball) en Sjang van de Wiel (voorzitter TBG Dragons).

Sjang van de Wiel: “De jeugdteams van TBG Dragons acteren in de leeftijdsklasse U12, U14, U16, U18 en U21 op het hoogste landelijke niveau. Via de samenwerking met Batouwe Basketball faciliteren we doorstroming van spelers naar een hoog nationaal niveau.”